МТСП организира информационен ден за социалното осигуряване в Кипър

Службата по трудовите и социални въпроси към Министерството на труда и социалната политика и Посолството на България в Никозия, Кипър, организира информационен ден на 23 октомври 2019 г.

Заинтересованите български граждани ще бъдат информирани за осигурителните отношения и процедурите по потвърждаването на осигурителен стаж в различни държави-членки на ЕС за различните осигурителни рискове. Консултациите ще се провеждат от 9 до 14 часа в сградата на Посолството на България в Никозия. Адресът е 13, Konstantinou Paleologou, 2406, Engomi, Nicosia.

Консултациите ще бъдат насочени към различните видове обезщетения, получавани въз основа на осигурителен принос като обезщетения за старост (пенсии), безработица, майчинство, инвалидност и др. Ще бъдат разяснени практически въпроси относно процедурите за удостоверяване на осигурителен стаж и спецификите за изчислението му в Кипър. В информационния ден ще се включи Мариос Димитриадис, експерт в Министерството на труда, социалните грижи и социалното осигуряване на Кипър.

Службата по трудови и социални въпроси е базирана в Атина, Гърция, но консултира и подпомага българските граждани в Кипър по въпроси за упражняване на трудова дейност и ползването на съответните социално-осигурителни права в рамките на координацията на системите за социална сигурност на държави-членки на Европейския съюз, каквито са България и Кипър, съобщават от пресцентъра на МТСП.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет