Бабата на изоставеното в София бебе мълчала за проблемите у дома заради страх от отнемане на детето

  • 11 октомври 2019 09:45

  • 14736
  • 3
Бабата на изоставеното в София бебе мълчала за проблемите у дома заради страх от отнемане на детето
© Нова телевизия

Бабата на 6-месечното бебе, което беше изоставено в блок столичния квартал "Люлин", не сигнализирала социалните служби за проблеми в семейството от страх детето да не бъде отнето. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия Димитрийка Цанова от дирекция "Социално подпомагане" – "Люлин".

Родителите на момченцето живеели заедно с майката и сестрата на мъжа. Пред полицията те разказали, че изоставили бебето, защото младата майка била подложена на постоянен тормоз от страна на роднините на съпруга си. Причината – не успявала да укроти детето, когато то плачело.

Пред социалните обаче бабата казала, че помага на младото семейство. Редовно им давала пари, включително за медицинското обслужване на момченцето. Родителите не разполагали със средства и не получавали помощи, защото на името на бащата са регистрирани четири фирми. Самият той страда от психично заболяване, но няма валидно ТЕЛК решение. Майка му казала, че то не е подновено, защото пречело на сина ѝ да си намери работи.

Към момента изоставеното дете е настанено в дома за медико-социални грижи "Свети Иван Рилски". Очаква се да бъдат направени експертизи, на базата на които да се реши дали бебето да бъде върнато в семейството, дали да отиде при роднини или да бъде дадено за отглеждане в приемно семейство.

Родителите отказаха да коментират постъпката си. Те нямат криминални регистрации.

Последвайте канала на

Novini.bg
14736 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
сигурно

2019.10.11 | 10:56

3

вероятно майката незна от кого е детето. това е голям препъни камък. шибкала се е напред назад, сега крамоли.

2019.10.11 | 10:13

1

Ами датите дом на това семейство.отпуснете им помощ да се грижат за детенцето. То със свекърва в един апартамент не се живее.Циганите тичат да си приберат децата а българите ще го оставят в домове

2019.10.11 | 10:15

2

като гледам бабата каква е скакарджа то много ясно че като не харесва снаха си и детето и пречи но пък сина и като нее в ред какво иска тя мис българия 2020 за снаха ли.
щом мрадите се харесват помогнете им да се отделят

Добави коментар

Водещи новини