Провериха ловни дружинки във Велико Търново

  • 07 октомври 2019 10:16

  • 3255
  • 1
Провериха ловни дружинки във Велико Търново
© ОДМВР- Велико Търново

В деня на откриването на новия ловен сезон за лов на местен дребен и едър дивеч и груповия лов на дива свиня полицейски инспектори по „Контрол на общоопасните средства“ и служители на група „Пътен контрол“ при съответните полицейски управления в областта, служители на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – В. Търново и РД по горите – В. Търново извършиха инструктаж и проверки на ловните дружинки в областта. Това съобщиха от ОДМВР-Велико Търново.

Специално внимание както от ръководителите на дружинките, така и от полицейските служители бе обърнато на мерките за биосигурност и дезинфекция за ограничаване на разпространението на болестта Африканска чума по свинете. Те призоваха за повече бдителност по време на ловния излет за установяване на умрели животни или такива с нетипично поведение.

Акцентирано бе и на стриктното спазване на правилата за безопасност и изискването за пренасянето на огнестрелно оръжие, да е в затворен транспортен куфар или в калъф с поставено заключващо устройство на спусъка и без патрон в патронника.

Участници в днешният ловен излет бяха изпробвани и за употреба на алкохол.

От извършения анализ в сектор „КОС“ при ГД „Национална полиция“ най-честите причини за допуснати предишни инциденти са: стрелбата по шум или неясно видима цел, използване на сачми над 6 мм по време на групов лов на дива свиня, неправилно боравене с огнестрелно оръжие, самоволно напускане на позицията, определена от ръководителя и употреба на алкохол и упойващи средства.

Полицейските служители стриктно ще съблюдават за спазване на всички правила за безопасност по време на ловния сезон на територията на областта.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3255 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кюстендилец

2019.10.07 | 22:12

1

Само в Кюстендилско Краище няма кой да види,че ловните дружини нямат площадки за обработка на отстреляните прасета нито ями и хладилници,да не говорим за дезинфектанти,карат си по старомо и си делят месото!! Каква биосигурност,какви мерки??!!

Добави коментар

Водещи новини