Ново кръгово кръстовище обърква шофьорите в Монтана

  • 03 октомври 2019 11:15

  • 1105
  • 2
Ново кръгово кръстовище обърква шофьорите в Монтана
© pixabay

Ново кръгово кръстовище обърква шофьорите в Монтана.

В индустриалната зона на Монтана може да се влезе през пет входа, но основният трафик е по улица "Индустриална". Oтскоро улицата е с нов асфалт, нови тротоари и ново кръгово кръстовище. След навлизане в кръстовището обаче много шофьори спират, те твърдят, че липсват знаци. Кръстовището се оказва предизвикателство най-вече за водачите на тежкотоварни камиони.

"Кръстовището е проектирано така, че има една зона, през която би могло да се премине, ако водачът не може да се оправи по друг начин, без да нарушава каквото и да било правила и да понася някакви санкции за това", обяснява пред БТВ Камен Каменов, главен инженер на Община Монтана.

По думите му кръговото кръстовище все още не е готово. Предстои монтиране на вертикална сигнализация и пътни знаци, а тежкотоварният трафик ще се облекчи и с отварянето на нов железопътен прелез.

"Не би трябвало след окончателното пускане в действие на това кръстовище и на цялата улица водачите да изпитват някакво неудобство или дискомфорт", допълва инж. Каменов. Работата по новата организация на движение в индустриалната зона на Монтана трябва да приключи до дни.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1105 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
к

2019.10.03 | 15:14

2

Кръговото е сложна материя за Ми`aйловград. Не е като да гласуваш все за червените ....

Bai tikvun

2019.10.03 | 11:53

1

Bolgarska rabota kenefska...mnogo losh material

Добави коментар

Водещи новини