София Владимирова: Езикът на омразата е недопустим по време на избори

  • 03 октомври 2019 08:09

  • 255
  • 1
София Владимирова: Езикът на омразата е недопустим по време на избори
© Кадър - БНТ

Не е нарушен Законът за радио и телевизията. Но ситуацията в предаването "Референдум" бе недопустима. Съчувствам чисто човешки на водещата и на целия екип. Поздравявам ги за адекватната реакция. Езикът на омразата е недопустим и не следва да е тона на една предизборна кампания. Това е време да се чуват идеи и концепции как да се развива обществото ни.Това заяви в ефира на БНТ председателят на Съвета за електронни медии София Владимирова.

По думите й органът, който може да направи нещо е ЦИК. "Изпратили сме сигнал до тях, ако има последваща ситуация - ние няма да се колебаем и да се намесим в рамките на правомощията си", заяви още Владимирова.

Шефката на СЕМ обясни, че те имат отговорност за доставчиците на медийни услуги, а не по отношение на гостите. "Трябва да има дебат, който да се води публично  и да се обясни на хората как се финансират обществените медии", допълни тя.

 

Последвайте канала на

Калина Христова
255 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.10.03 | 11:05

1

Не е вярно.Езикът на омразата е задължителен, когато отправяш посланието си към просташката част от електората си. Те от друг език не разбират. Разбират от глад и бой.

Добави коментар

Водещи новини