Волните скандали на Сидеров преди вот – сериал безкрай...

  • 02 октомври 2019 10:46

  • 4519
  • 0
Волните скандали на Сидеров преди вот – сериал безкрай...
© булфото/архив/, бтв, бнт

Широк обществен отзук в социалните мрежи получи участието на лидера на „Атака” и кандидат за кмет на София Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа в публицистичното предаване на БНТ „Референдум” снощи. В платена предизборна форма на обществената телевизия атакистът се държа скандално, целейки да провокира интерес към себе си и успя – никой не можа да го озапти.

За да сме обективни трябва още в началото да припомним, че Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа практически влезе в политиката с провокации и стои в нея вече близо три петилетки пак така. Волните му изпълнения нямат нищо общо нито с патриотизма, нито с родолюбието, но очевидно му печелят привърженици сред определени слоеве на обществото ни.

Щурмът му в политиката чрез „Атака” през вече далечната 2005 г. година беше изненада за социолозите и за много други наблюдатели и анализатори. От тогава до сега той не пропуска да обръща фокуса на общественото внимание към своята особа и партийната си формация, чрез екстремното си поведение. Което обаче, макар и да е странно за някои, продължава да намира свои поддръжници в болното ни общество.

Днес в публичното пространство коментарите за него са разнопосочни, от „Осанна” до „Разпни го”.

Безпардонното поведние на  Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа снощи ме подсеща за подобните негови изцепки 2013г. -2015 година, когато обикаляше по улици и студия, облечен в черната си тужурка и демонстрираше, че над него е само Господ. Впрочем, в последното не съм съвсем сигурна и не бих могла – хора, които смятат, че всичко им е позволено, едва ли имат страх от Бога.

На предходните избори за органи на местната власт през октомври 2015 г., той нахлу в сградата на НАТФИЗ, за да търси саморазправа със студенти и пак успя да привлече внимание върху себе си. Волен е журналист, знае, че скандалът и сензацията продават най-добре. Изисква уважение към себе си, но неспирно показва колко не цени колегите си и не изпуска повод да ги нагрубява и обижда. Такъв например бе случаят с тв водещата Лора Крумова преди 5-6 години и т.н. и т.н.

Днес може спокойно да се обобщи, че лидерът на „Атака” умее да привлича и задържа общественото внимание, въпреки че го прави по скандален и обиден начин за мнозина. Като човек, който безспорно чете твърде много и има природна интелигентност, той явно знае как да „играе” и да извлича дивиденти от това свое поведение на политическата сцена. За него тепърва ще се произнасят експерти и специалисти. Ето част от мненията в мрежата за скандала в БНТ снощи, а читателят е умен и интелигентен и сам може и трябва да си прави изводи:

Огнян Минчев:

Потискащо впечатление правят многобройните опити във ФБ поведението на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа в предаването „Референдум” да бъде обяснено с психично разстройство, употреба на опиати или на други причини за загуба на нормално съзнание. Грешите. Поведението на този човек е абсолютно преценено, хладнокръвно и целенасочено. Винаги, когато той има нужда от повишаване на рейтинг - предприема предварително организиран публичен скандал, с което кара останалите да се чувстват безпомощни. Така беше в НАТФИЗ, така беше на уличния магазин на "Раковски"...

Режисираният публичен скандал води до възторг сред определени слоеве социални дегенерати, които подкрепят и гласуват за този индивид и партията му. Безпомощното поведение на екипа на БНТ, който не успя да помогне на водещата - въпреки присъствието на охранителна полиция и достатъчно здрави мъже наоколо, е свидетелство за институционален разпад, провокиран от страх. Ние вече се страхуваме - масово се страхуваме от отмъщението на мутрите, овладели обществения живот. Утре наблюдавайте как ще се "разсеят" всички останали, които имат отговорността и властта да спрат рецидиви на подобна свинщина.

Петър Волгин:

Едва ли някога в историята на цялото си съществуване предаването "Референдум" е било обект на толкова много коментари. Какъв е изводът? Това е толкова скучно предаване, че само екстремен типаж като Сидеров може да накара аудиторията да му обърне внимание.

Петко Симеонов:

Има случаи, при които БНТ може да потърси Спешна психиатрична помощ.
Върви живо предаване. Има видимо неадекватен човек, който с поведението си унижава държавата и институциите. Обижда избирателите, зрителите! Гаври се с предизборната кампания. Поощрява асоциалното поведение.
Вика се Спешната, влизат трима яки санитари с бели престилки и ако лицето се съпротивлява и откаже да бъде изведено мирно и тихо, бива облечено в специална риза и изнесено.
Навън му се взема кръв за изследване. Държи се затворено докато не мине преглед от комисия психиатри, за да прецени дали не е опасен за себе си и околните.
През цялото време снима камера. Обществеността ще бъде запозната със всичко случило се...

Аделина Делийска
4519 0

Свързани новини

Водещи новини