Кметът на Благоевград даде старт на ремонтни дейности на водопровода на ул. „Стара планина"

  • 24 септември 2019 16:37

  • 265
  • 0
Кметът на Благоевград даде старт на ремонтни дейности на водопровода на ул. „Стара планина"
© Община Благоевград

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов даде старт на проекта за цялостна реконструкция на ВиК мрежата на улица "Стара планина" в областния център. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Дейностите са част от Инвестиционната програма на Община Благоевград за 2019 година.

"От доста време очаквате да започне този ремонт, но ето че Община Благоевград спази обещанието си и днес полагаме началото. Ще се постараем да създадем минимални неудобства на жителите, обещаваме да се справим максимално бързо", обърна се към хората, живеещи на ул. "Стара планина" кметът д-р Камбитов.

Той благодари на управителя на ВиК ЕООД - инж. Росица Димитрова, за партньорството по този проект.

"След този обект продължаваме с улица "Мелник". Поетапно трябва да направим програма, така че в цялата Централна градска част да се подмени водопроводът. Заедно с Регионалното депо и Индустриалната зона, това е един от най-сериозните проблеми на града - Централна градска част се нуждае от изграждане на нов водопровод и и канализация", заяви кметът д-р Атанас Камбитов.

Той подчерта, че няма да може да се разчита на европейските средства по Оперативните програми, заради отказа на община Кресна да стане част от ВиК Асоциацията, която в Благоевградска област остана неконсолидирана.

"Имаме готов проект и за подмяна на подземната инфраструктура в ЦГЧ са необходими между 90 и 100 милиона лева. Така че оттук насетне ще търсим финансиране през централния бюджет или ще разчитаме на собствени средства. Колкото и да ни е трудно, ще действаме поетапно, за да подменим тази стара водопроводна система в центъра на Благоевград", подчерта кметът.

Радина Лазарова
265 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини