Младен Маринов: Хората имат доверие в системата 112

Когато системата 112 обедини повече институции, действията ще имат по-голяма ефективност. Това заяви днес във Варна министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,, който присъства на годишното съвместно учебно занятие за търсене и спасяване при авиационно произшествие, което се състоя на плажа в район "Аспарухово" в крайморския град.

Маринов посочи, че хората имат доверие в системата 112, което се отчита по броя на позвъняванията и на реакциите.

,,Нашата задача на база на това, което имаме към момента, и се изготвя концепция за развитие на системата 112, е да се разшири функционалността ѝ, така че тя да обхване всички институции, които имат ангажимент към реакция при даден сигнал'', обясни министърът. Според него това означава институциите да се управляват от едно място и информацията да постъпва на едно място.

За учението, на което присъства, Маринов каза, че е запознат със сценария и целта е на терен да се проиграе спасителна операция. По думите му в такава спасителна операция участват много институции и всяка има определени задължения и действия.

Според него на терен се установява как институциите провеждат действията си, без да пречат на другите.

,,Идеята е да се сработят институциите на място, защото има изработени планове и схеми, но когато се проиграе на терен, се показват проблемите'', допълни Маринов.

В учението участваха служители на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" и на ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация". Освен тях в занятието се включиха и съставни части от Единната спасителна система - МВР, министерствата на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на отбраната, на здравеопазването, община Варна, БЧК и др.

Според сценария на учението екипите разиграха издирване, спасяване и евакуация на хора и изграждане на полеви център за оказване на първа медицинска помощ и психологична подкрепа на пострадалите, гасене на пожар в гориста местност, издирване и спасяване в и под вода, ограничаване и събиране на разлято гориво и хидравлично масло в морето.

Коментари

  1. 2019.09.19 | 13:02

    НАВСЯКЪДЕ В СВЕТА ОСВЕН 112 ( ако има такъв ) ИМА И ОТДЕЛНИ ЗА ПОЖАРНА,ПОЛИЦИЯ И БЪРЗА ПОМОЩ ,А НЕ КАТО ЗВЪНЕШ НА 112 ,А СИ НАПРАВИЛ КАТОСТРОФА ( без пострадали ) ДА ТЕ ПИТАТ КОЛКО ТИ Е КРЪВНОТО И ОТ КАКВО СЕ ОПЛАКВАШ ДОКАТО СЕ РАЗБЕРЕ,ЧЕ ТИ ТРЯБВА КАТ

  2. 2019.09.19 | 12:44

    БРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет