БАБХ провери фирма, дарила бира с изтекъл срок на годност на мероприятие в Приморско

  • 13 септември 2019 15:44

  • 552
  • 0
БАБХ провери фирма, дарила бира с изтекъл срок на годност на мероприятие в Приморско
© Pixabay

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) извършва проверка на фирма, дарила бира с изтекъл срок на годност на спортно мероприятие в Приморско на 7 септември 2019 г. Сигналът е подаден на 10 септември на интернет страницата на БАБХ. Веднага след получаването му е извършена проверка от ОДБХ Бургас, съобщиха от пресцентъра на агенцията.

При нея е установено, че няма постъпило заявление за регистрация на временен обект за търговия с храни или друго уведомление по повод организирания триатлон „Лъвско сърце” в Приморско. Поради тази причина служителите на ОДБХ Бургас не са извършили физическа проверка и инспекция на място на предлаганите храни. Те не са издавали устно или писмено разрешение за раздаване на бира с изтекъл срок на годност.

При извършена справка в регистрите, поддържани в ОДБХ Бургас, се установи, че няма издадени удостоверения за регистрация по реда на чл. 12 от Закона за храните на фирмата, посочена на етикета на бирата.

От изпратения към сигнала снимков материал, бирата е произведена в гр. Серес, Гърция, партида L 01 и е със срок на годност 17.04.2017 г.

Инспектори от ОДБХ София град извършиха проверка на адреса на дистрибутора, посочен на етикета на бирата. Установено е, че това е заключен частен дом и не е осъществен контакт с нито един представител на фирмата, въпреки направените опити.
БАБХ продължава работата по случая, като за съдействие са сезирани съответните компетентни органи.

Радина Лазарова
552 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини