9 септември: 75 години от гибелта на България!

  • 09 септември 2019 16:19

  • 6003
  • 0
9 септември: 75 години от гибелта на България!
©

„Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя“.
~Захари Стоянов

 

Българите наглеят и трябва да бъдат научени, дисциплинирани, наказани. Това смята една личност, наречена Вадим Трухачов – от Руския държавен хуманитарен университет, мнението му е изак… изказано пред радио „Говорит Москва“.

Поводът: Българското Външно министерство се изказа остро срещу опита на руското посолство за пореден път да представи СССР като „освободител“ на България – в изложба за 9 септември. 

„Миcля, чe мoжeм дa oгрaничим брoя нa чaртърнитe пoлeти дo Бългaрия. Тoвa щe им пoдeйcтвa oтрeзвявaщo. Тaм нaглeят, зaщoтo нe пoлучaвaт oтгoвoр. Миcля, чe мoжeм дa им oтгoвoрим c врeмeннo oгрaничeниe“, допълва още другарят Трухачов. 

Оказа се, че интернет е пълен с още подобни „искания“ на хора от какви ли не социални групи и групички.

Санкции искат товаришите ватенки. Санкции. 

Реално, с чартърите, ще ни накривят шапката, ще засегнат малък кръг от туристическия бранш, а и това е съмнително, особено след като нискотарифни авиокомпании направиха държавата ни толкова популярна в цял свят. Но е показателно как гледат на нас – като на роб, който не трябва да си мисли, че е самостоятелен или силен, че нещо зависи от него или че някога е зависело, всички наши достойни постъпки и героизъм искат да заличат, за да се пишат те наши спасители, а оттам – и собственици.

Показателно е как протягат кривите си пръстчета, за да грабнат нещо, с което да ни ударят, както някога (засега – чартърите им хрумват!), протягат се, за да откъснат пак месо от България – ей така, за назидание. 

Айде сега си представете, че им дадем АЕЦ „Белене“ в техни ръце…

Нито за секунда и най-големият русофил не трябва, НЯМА ПРАВОТО да забравя, че Русия е чужда държава и гледа най-напред своите собствени интереси. Те не искат този АЕЦ само заради парите, които ще капят от него (но и заради тях, разбира се), нееееее, съвсем не! Най-важното, което искат, е влиянието, което ще упражняват, благодарение на него. Чрез заплахи, ако трябва (а когато някой си има работа с Русия, заплахите са само въпрос на време, историята помни) и всяване на страх, те буквално ще държат в ръцете си и бутона за атомната бомба тук, и лъвския пай от енергетиката ни, който ще управляват, както си поискат, според това дали сме или не сме послушни роби.  

А сега за това колко са ни „освободили“ „освободителите“ и от какво.

ПЪРВО, да не забравяме, че Втората световна война е започната от Хитлер, в дружески съюз със Сталин и СССР! И, колкото и ватенките да се правят на ударени, това е исторически факт. На 23 август 1939 г. Хитлер и Сталин подписват таен протокол за подялбата на Европа. На 1 септември 1939 г. Хитлер напада Полша и докато поляците се отбраняват, Сталин подло ги напада в гръб. След което започва масовото избиване на полски военнопленници от Червената армия. 

На вестниците в СССР е заповядано да пишат, че Войната е започната от Англия и Франция – нагла лъжа, която обаче е заложена в договора между нацистите и комунистите.

В България българските комунисти започват масова пропаганда с цел да принудят царя и правителството да влязат в съюз с Хитлер, именно заради приятелството му със Сталин. По-късно се срамуват от това и се опитват да го изтрият от историята. 

През 1944 г., след гнусния преврат, комунистите започват масови избивания на хора, които не са имали нищо общо с фашистите и фашизма, но са били набедени за такива, за да има „причина“ да бъдат ликвидирани, защото иначе лъсва истинското лице на комунистите – зли, алчни, садистични убийци, които се забавляват, „прочиствайки“ сънародниците си и крадейки от тях, редом с Червената армия. Комунист родолюбец няма! Това е ясно. Хора, които продават страната си на чужда окупационна армия, са всичко друго, но не и родолюбци. 

И така – руснаците се съюзяват с нацистите и започват Втората световна, после Хитлер ги напада и те, видите ли, изведнъж стават „добри“, после идват в България, като ни обявяват война (много освободителско…) и избиват елита ни, защото го обвиняват, че всъщност не те, а той бил дружка със старото им приятелче Хитлер, а днес ни плашат със санкции, ако говорим истината. Сталинизмът никога не си е отивал от тази тяхна страна. Никога. А той е крайната фаза на тежкото им заболяване – маниакален империализъм! 

Когато от Външно отговориха на провокацията и заявиха една всеизвестна на целия свят истина, че „щиковете на Съветската армия донесоха на народите в централна и източна Европа половин век репресии, заглушаване на гражданската съвест, деформирано икономическо развитие и откъснатост от динамиката на процесите в развитите европейски държави“, от руското външно министерство, отговориха така: „България се занимава с пренаписване на историята, говорейки за донесените от

Червената армия т.нар. репресии, това е опасна тенденция". Думите са на говорителката на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова в интервю за ТАСС. 

И така:

„Неморално е да се обвинява Русия за това, че е донесла "окупационен режим"“. Това каза председателят на комисията по международни отношения на Съвета на Руската федерация Владимир Джабаров. 

Неморално било да се говори за окупация…

Когато СССР обявява война (обявява война – набийте си го в главите това!) на България, правителството тук е оглавявано от Константин Муравиев. То е на власт една седмица – от 2 до 9 септември. 

Важно е да се запомни ето тази хронология на събитията: България прекъсва дипломатическите си отношения с Германия и иска примирие от САЩ и Британия. Още на 5 септември правителството обсъжда решение за обявяване война на Германия. Само че ето точно тук се появява съветският агент – тогавашният военен министър ген. Иван Маринов, който спъва общественото обсъждане и го забавя със 72 часа. През това време от СССР заявяват, че явно сме все още с нацистка Германия, щом не обявяваме война и Червената армия идва тук. Откъдето още не си е тръгнала…

По-късно става ясно, че ген. Маринов е съветски агент и вече е обсъдил с Кремъл това „забавяне“, което е позволило на СССР да обяви война на България. На 8 септември обаче, така или иначе, се обнародва решението и се обявява война на Германия, но това не спира ватенките да нахлуят и така се озоваваме във война и с двете сили – Германия и СССР. И въпреки че е обявена война на Германия, след гнусния предателски и антибългарски преврат на 9 септември, правителството е обявено за фашистко. 

Неморално било да се обвинява Русия, че е донесла окупационен режим ли…? 

Ето какво ни напомни Дойче веле: „[…]група комунисти и някои офицери от армията, спечелени на страната на комунистите, нахълтват в сградата на военното министерство и се самопровъзгласяват за ново българско правителство. Едва по-късно в страната един подир друг се завръщат Вълко Червенков, Васил Коларов и Георги Димитров, които към този момент са съветски граждани и членуват в болшевишката партия[…]Американският историк проф. Сирил Блек, който до 1947 година работи в Съюзната контролна комисия в България, посочва, че шефът на тази комисия генерал Бирюзов веднага уволнява 16 висши български офицери, сред които и шефа на българския генерален щаб, след което поставя на мястото им съветски военни. България е въвлечена във войната срещу Германия, а 280-хилядната българска армия незабавно е изпратена на фронта. В България остава една близо 200-хилядна окупационна съветска войска, която на практика няма никаква работа.

Съвременници твърдят, че съветските войници масово злочинстват (конфискации, убийства, грабежи, изнасилвания) и в същото време осигуряват комфорт на комунистическо-криминалните „шпицкоманди“, които избиват дотогавашния елит на държавата. С други думи, българската армия е изпратена да се сражава срещу Вермахта, за да се осъществи по-лесно замисълът на Сталин и Димитров за превръщането на страната в съветски придатък".

Неморално било… да се обвинява Русия, че е донесла окупационен режим!

И не забравяйте, че този месец – септември – има и други важни годишнини, като например:

6 септември: Съединението, срещу което Русия се противи. Александър III се е обявил против и дори е искал турска армия да се саморазправи с българите. Стефан Стамболов пише за „Окупационен фонд, създаден за устройството на руско-дунайска област“, в който става дума за подривни операции в България, финансирани от Русия, за да се спре развитието ѝ и да се стимулира поробването ѝ наново – този път от Русия. Смразяващата ирония е, че парите идват от вноските, които самите българи правят, за да изплатят „освободителната война“… Ето с това се слага край и на мита за братята, дето искали да ни освобождават, защото сме славяни. Друг път!

Щом сме плащали, значи те са го играли чисто и просто едни платени наемници. А после са се опитали да ни се качат на главата. Е, успели са, но им е отнело повече време, отколкото са предполагали… чакали са до 1944 г. 

Маниакалният империализъм чака, но не забравя…

На 6 септември 1948 г. комунистите посягат и на независимостта на Православната църква. Под натиска на комунистическото правителство екзарх Стефан I Български подава оставка. 

През септември са и най-кръвопролитните боеве в отбраната на Добрич през 1916 г. Познайте руснаците в този момент колко „братски“ се държат с българите. Но пък и колко бой са яли! 

7 септември 1978 г. – на рождения ден на Тошо Тиквата от Правец, комунистическите служби правят успешен атентат срещу писателя Георги Марков в Лондон. По съветски – подло и с отрова – метод, от който не са се отказали и до днес. Георги Марков е имал шанса да наблюдава тогавашния „първи“ Тодор Живков и, отвратен от него и „елита“ около него, е описал видяното. Това му е коствало живота. 

 

„Мнозина у нас живяха дo скоро време с твърдо убеждение, че наший народ трябваше да очаква добро от Русия; но от 6 септемврий миналата година всеки разбра доколко тя е била искрено (расположена) в благопожеланията си спрямо нашата страна. От този знаменит ден 6 септемврий се забележва постоянно, че политиката на руското правителство е устремена против нашата независимост и самостоятелност“. 

~Стефан Стамболов, вестник „Свобода“, септември 1886 г.
 

Последвайте канала на

Александър Томов
6003 0

Свързани новини

Водещи новини