Отбелязваме 134-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия

  • 06 септември 2019 07:29

  • 739
  • 12
Отбелязваме 134-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия
© Булфото (архив)

Представителни военни формирования от Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, 68-а бригада "Специални сили" и Националната гвардейска част ще участват в тържествата, посветени на 134-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия, в цялата страна, съобщиха от Министерството на отбраната.

Военнослужещите ще отдадат воински почести на загиналите за национално освобождение и обединение.

Тази вечер в Пловдив ще се проведе тържествената проверка (заря). Тя ще започне в 20.30 ч. на площад "Съединение" и в нея ще участват представителни блокове от Сухопътните войски, Военновъздушните сили и 68-а бригада Специални сили.

В Стара Загора в 10.30 ч. военнослужещи от 2-ра механизирана бригада ще поднесат венци и цветя пред паметника на "Защитниците на Стара Загора" .

В Ямбол в 10.30 ч. представителни подразделения от Сухопътните войски и Военновъздушните сили ще участват в ритуала по издигането на националното знаме и в шествието до Паметника на загиналите за национално освобождение, където военнослужещите ще поднесат венци и цветя.

В Плевен в 11.00 ч. военнослужещи от Сухопътните войски ще отдадат военни почести пред паметника на загиналите от 4-и пехотен Плевенски полк в Сръбско-българската война.

В Горна Оряховица в 11.00 ч. военнослужещи от военно формирование 22 790 от Сухопътните войски ще поднесат венци пред "Паметния знак на загиналите във войните".

В Шумен в 10.00 ч. представителни части от 29-и механизиран батальон от Сухопътните войски ще поднесат венци и цветя пред паметника на загиналите във войните шуменци.

В Русе в 11.00 ч. военнослужещи от военно формирование 32 420 на Сухопътните войски ще поднесат венци пред паметника на загиналите български воини в Сръбско-българската война. В същия час в градовете Враца и Сандански военнослужещи от Бригадно командване - Благоевград ще положат венци и цветя пред паметниците на загиналите във войните за национално обединение.

В Сливен в тържествата, посветени на 134-ата годишнина от Съединението на България ще се включат военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти. В 20.00 ч. те ще отдадат воински почести и ще поднесат венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър в града.

В Чирпан военнослужещи от военно формирование 24 620 на Сухопътните войски ще участват в тържествения ритуал по издигане на националния флаг и ще поднесат венци пред паметника на Съединението.

В Хасково в 11.30 ч. военнослужещи от военно формирование 52 740 от състава на 2-ра механизирана бригада на Сухопътните войски ще участват в ритуала по полагане на венци и цветя пред паметника на Незнайния воин на площад "Свобода".

Във Варна в 9.30 ч. Представителният духов оркестър и почетен караул от Военноморските сили ще участват в ритуала по полагане на венци и цветя пред Паметната плоча на Княз Александър I Батенберг. Военнослужещи от ВМС ще се включат в шествието до "Паметника на приморци, загинали в Сръбско-българската война 1885 г." и в 10.00 ч. с военен ритуал ще отдадат почит към загиналите във войните за Съединението на България.

В Бургас в 10.30 ч. представителни части от Военноморските и Военновъздушните сили ще участват във военния ритуал за тържественото издигане на националното знаме на площад "Атанас Сиреков" пред сградата на Общината. В 11.00 ч. военнослужещите ще поднесат венци и цветя пред "Паметника на 24-и Черноморски полк" в града.

В Неделино в 11.00 ч. военнослужещи от Националната гвардейска част ще участват в тържествена церемония по полагане на венци пред паметника "Света Неделя". Гвардейците ще участват и в тържествената церемония за отбелязване на 134-ата годишнина от Съединението на България във Видин от 11.00 ч. пред паметника на Скърбящия воин.

В София в 11.30 ч. военнослужещи от Националната гвардейска част ще участват в церемонията по поднасяне на венци пред Мавзолея-костница на княз Александър Първи Батенберг. В 12.00 ч. пред сградата на Администрацията на президента ще се извърши тържествена смяна на почетния гвардейски караул.

БТА
739 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофиб!

2019.09.06 | 08:35

12

1. русия така ни ''освободи'' че след това 75 години бяхме в инвалидна количка!

2. русия, така ни ''освободи'' че се обяви против съединението ни на Княжество България с Източна Румелия, бе руска ви майчина!?

3. русия така ни освободи, че откъсна Македония от пределите на Българияя!

4. русия така ни освободи, че доскоро продаваше на ''братска България'' най-скъпата газ в цяла Европа!

5. русия така ни освободи, че се опита да ни затрие, като нация и да ни направи нейна колона!

6. русия така ни освободи, че направи от примитивите български добичета, като този ЧЕРВЕН изрод дето не спира да пише за ''сини'' човечета и извунземни!

7. МАЙНАТА И НА РУСИЯ ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ И СЪЕДИНЕНИЕТО НИ!

Само седесарски педал

2019.09.06 | 08:32

11

може да се радва на ден като този, когато ни се опънаха анално и ни оставиха с разширени зaдници.

Днес е ден на кy.pвенския манталитет

2019.09.06 | 08:30

10

Русия ни освободи, после ЕС ни наиба до посиране и сега празнуваме, че ни оставиха наибани. След това седесарската немско-австро-италианската дрислива монархия ще раздаде на съседите още български земи, днес празнуваме и това.

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.09.06 | 08:27

9

Червени педеРуски ватенки долни!

Защо русия бе против съединението ни на Княжество България с Източна Румелия, бе руска ви майчина!?

Долна черверастка ИЗМЕТ, повръща ми се от вас!

9-ти ще бъде май

2019.09.06 | 08:26

8

Седесарската диктатура е към края си, отново ще празнуваме празника на свободата си 9 септември.

Празнуваме, че извадиха xyя от гъ.за ни,

2019.09.06 | 08:25

7

честит празник, седесарски пeдaли.

Смърт на Евро-съюза,

2019.09.06 | 08:24

6

който ни унижи до там, та днес да празнуваме че отново сме обединени, а имахме истинска България, каква я направиха българските царе - патриоти. Ден на скръб и робска мъка.

Никакъв празник не е,

2019.09.06 | 08:21

5

това е ден на срам, отново лижем зaдниците на онези, които ни отнеха освободената от Русия България преди 134г., а седесарските кaпyти и тъпия Банкянски нерез ходят да им се кланят за благодарност.

Барушките ни дадоха свободата,

2019.09.06 | 08:18

4

а Евросъюзът ни раздели на Източна Румелия и Княжество България, и нито една от 2-те не беше свободна, княжеството попадна под германо-австрийско-италианско владичество, а Румелия бе върната под турско робство.
Празнувайте нещастието на България, седесарски доларови кy.pви, и айде по-скоро при Жорж Ганчев, Бочаров, Диди Педала, Тодор Колев.

Празник е 9-ти септември,

2019.09.06 | 08:14

3

ден на свободата от седесарския монархо-фашизъм, героите от Съпротивата, останали живи след полицейските инквизиции, бяха освободени от царските зандани. Навсякъде в Европа празнуват ден на Съпротивата, само в седесарската кочина България не, пyтки вмирисани седесарски, Надко-Михайловски.

Добави коментар

Водещи новини