Берковица отбелязва Рождество Богородично

  • 02 септември 2019 14:46

  • 450
  • 0
Берковица отбелязва Рождество Богородично
© Булфото (архив)

С различни прояви в Берковица се отбелязва празника на общината - Рождество Богородично, съобщават от местната администрация.

През почивните дни на открита сцена в центъра на Берковица пяха и танцуваха над 500 самодейци от различни краища на България и от република Северна Македония. Те показаха изворен и обработен фолклор от своите родни места и направиха ревю на национални носии.

Днес предстои откриване на изложба на художници от Берковица в градската художествена галерия "Отец Паисий". За утре е предвидено детско парти, а за следващия ден - откриване на реновираната сграда на местното читалище "Иван Вазов".

В програмата за следващите дни са включени футболна среща и турнир по ръгби, откриване на изложба "Произведено в Берковица" и на фотоизложба, фестивал на духовата музика с участието на 10 оркестъра от България и Сърбия, празнична литургия, тържествено честване празника на общината с връчване награди на заслужили местни хора, множество концерти на местни и гостуващи изпълнители и т.н.

Почетния знак на община Берковица ще получат синът на големия писател Йордан Радичков - Димитър Радичков, Ирина Николаевна, Даниел Стефанов и Цветостин Цветков.

 

Последвайте канала на

БТА
450 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини