Над 50 снимки са получени за 20 дни по кампанията на МРРБ „Моят град е моята крепост“

  • 24 август 2019 11:31

  • 579
  • 0
Над 50 снимки са получени за 20 дни по кампанията на МРРБ „Моят град е моята крепост“
© МРРБ

Над 50 снимки на проекти, допринасящи за модернизирането и подобряването на градската среда, са получени за 20 дни в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) в рамките на инициативата „Покажи как обновяваме родното ти място“. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Тя започна на 4 август и е част от образователно-патриотичната кампания на регионалното министерство „Моят град е моята крепост“, която стимулира популяризиране на проектите, с които се обновяват големите общински центрове и обекти на културната, туристическата, образователната, социалната, здравната и пътна инфраструктура.

Към момента най-активни са гражданите на Враца, Стара Загора, Пловдив, Монтана, Добрич и Петрич, от които населени места са получени най-много снимки. Преобладават кадрите на обновените паркове, площади, санирани блокове, както и реновирани училища и детски градини.

Идеята е гражданите да покажат с фотоси как се развиват градовете с инвестициите по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., както и с предходните проекти, реализирани по ръководените от МРРБ европрограми. Така всеки има възможност да подкрепи родния си град, като покаже обновени паркове и площади, междублокови пространства, детски градини, училища, жилищни и обществени сгради, спортни площадки и центрове, рехабилитирани пътища, културни и туристически обекти, реновирани здравни заведения, обществен транспорт и внедрени интелигентни решения за управление на населените места.

Инициативата продължава до 30 септември. Снимките за участие в конкурса се изпращат на имейл: press@mrrb.government.bg.

Най-добрите кадри и посланията към тях ще бъдат включени в календар за 2020 г., предвидени са и атрактивни награди. Задължително е при изпращането им да бъдат посочени име и адрес на автора, телефон, възраст, както и описание на мястото, където е направена снимката и мнение защо този обект Ви впечатлява.

Радина Лазарова
579 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини