Ето как ще монтират новите колчета, които ще заменят "акулите" на "Графа"

23 август 2019 09:45

Ето как ще монтират новите колчета, които ще заменят "акулите" на "Графа"
© Булфото (архив)
675 4

Вчера започна подмяната на опасните ограничители по ул. “Граф Игнатиев“, които се прочуха с прозвището “акули“.

Пред БНР Тодор Тодоров, ръководител на строителния надзор на ремонта на улица “Граф Игнатиев“, посочи какви са гаранциите, че поставените нови колчета ще стоят здраво: “Поставените постаменти идват като заготовка, през тях ще се монтират анкери, шпилки към бетоновата плоча, която е под тротоарната настилка на “Граф Игнатиев“ и вече с тези шпилки към тях ще бъде монтирано самото колче, т.е., имаме пълна гаранция, че трудно ще може то да се разбие“.

Той коментира още защо чак сега се подменят ограничителите, след като решението е от април: “Хронологията на кратко е - на 9 април се взима решение от експертен съвет към главния архитект, на 15 април е възлагането за проекта за новите ограничители, на 17 май е изготвен проектът за новите ограничители, местата им и местата им за поставяне, и на 15 август имаме вече конкретно възлагане от Столична община къде да се поставят. Някъде около три месеца бяха нужни, за да се произведат новите ограничители“.

Според Тодоров няма да се налага разбиване на ремонтираната улица за поставянето на новите ограничители: “Вчера започнахме поставянето, чак разбиване няма да има. Вади се една плочка внимателно, наоколо нищо не се разбива и на мястото на плочката се слага малко постаментче, то е с много малки размери, просто да се хване самото колче и вече върху него се поставя колчето. Разбиване няма да има“.

снимки: Булфото

Десислава Станева
675 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Софиянецът

2019.08.23 | 11:33

4

Добре,че ги има!Да неги згази трамвая!Мая Котиинбродска,ще сложи по един червен вампир на колче да ги пази!Да не дава Господ!Мислете КАТО ГЛАСУВАТЕ!!!

2019.08.23 | 11:20

3

А бе що не поставят от тия гъвкавите,пластмасови колчета,дето ги слагат при временните ремонти на пътищата...?!Дори и да се заблее някой и блъсне в тях-няма да пострада...!

roki

2019.08.23 | 10:22

2

В цял свят има такива ограничители-перки пък хората успяват да преминават без да се трепят.И новите няма да бъдат удачни.....

2019.08.23 | 09:55

1

Пак ще има заспали патки, който ще се преспъват и ще реват, че е виновна общината.

Добави коментар

Водещи новини