Рибарското пристанище "Карантината" във Варна ще е с места за 116 лодки

  • 22 август 2019 14:36

  • 263
  • 0
Рибарското пристанище "Карантината" във Варна ще е с места за 116 лодки
© Pixabay

Рибарското пристанище "Карантината" във варненския район "Аспарухово" ще е с места за 116 лодки, съобщи ръководителят на проекта за реконструкция и модернизация на пристанището инж.Румяна Гороломова. Тя уточни, че 8 от местата са за плавателни съдове с дължина между 18 и 24 метра, а други 5 - за рибарски лодки над 24 метра.

Предвидено е в рибарското пристанище да има и 16 колонки за електрозахранване и водоснабдяване за нуждите на рибарите. Освен това портът ще разполага и с два крана за лесно изваждане на улова.

Към пристанището ще има 3-етажна сграда, като първият от тях ще е предназначен изцяло за рибарите. С пари от проекта ще бъда закупени хладилни камери, в сградата ще има и рибна борса. На последния етаж на сградата е предвидено заведение със 140 места.

Общата стойност на проекта, който трябва да приключи през ноември следващата година, е малко над 13.5 милиона лева без ДДС, като повече от половината от тях са безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за морско дело и рибарство и национално финансиране.

Novini.bg
263 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини