Политолог: Младите не винят държавата за своите неволи, докато по-възрастните – обратното

  • 22 август 2019 09:44

  • 568
  • 3
Политолог: Младите не винят държавата за своите неволи, докато по-възрастните – обратното
© Pixabay

Българите са склонни да винят държавата за проблемите си. Това показва  изследване на "Галъп интернешънъл" сред 839 души, представително за населението на България. Статистиката показва, че 46% обвиняват държавата, докато 42% - не.

„Има разлика в начина, по който по-младите и по-възрастните отговарят. Младите не винят държавата за своите неволи, докато по-възрастните – обратното”, коментира пред бТВ  политологът от „Галъп” Яница Петкова.

Според 68% от включилите се в проучването най-важно е нещата в живота да са справедливи, а невинаги по закон. 19% са на противоположното мнение.

„Това твърдение не е равнозначно на твърдението, че българите не уважават законите по принцип. Дори напротив. Наши изследвания показват, че се държи на спазването на законите”, уточни политологът.

57% пък обръщат внимание на мнението на хората за тях, докато 38% не го правят.

Доверие в църквата през последните години спада, сочи още статистиката.

„В западните общества религията започва да отстъпва като обществен регулатор. В изследването става въпрос за църквата като институция. На фона на останалите държавни институции се оказва, че църквата запазва в най-голяма степен авторитета си в обществото, въпреки различните сътресения през последните години”, коментира Яница Петкова.

Десислава Станева
568 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.08.22 | 10:08

1

savsem normalno mladite glupavite i samonadeianite vaobshte ne znaiat za kakvo stava vapros i si znaiat drogata dokato vazrastnite i prepatilite mnogo dobre znaiat tce siganskiat premier gi sasipa.

2019.08.22 | 11:13

3

Пиши на кирилица бе задграничен, крадлив червен боклук, избягал с откраднатите пари на народа мама ти да е.ба гнусна!

2019.08.22 | 10:12

2

Не Г-не, не е само този премиер и Вашите хора също.

Добави коментар

Водещи новини