Отказват да оповестят нарушил ли е правилата лекарят, който транспортира детето от Сотиря

  • 21 август 2019 17:42

  • 1134
  • 4
Отказват да оповестят нарушил ли е правилата лекарят, който транспортира детето от Сотиря
© Кадър: БТВ

Спешна помощ - Сливен отказа да оповести резултатите от проверката на лекарския екип, транспортирал момиченцето от село Сотиря, съобщава bTV.

След убийството родините обвиниха лекаря, че не е направил нужното, за да помогне на детето.

Майката и бабата на 7-годишното момиченце разказаха, че д-р Недко Димитров не е оказал никаква помощ и се е качил при шофьора на линейката, вместо при детето на път за болницата.

Лекарят обясни това с афекта на бабата, която му попречила да се доближи до момиченцето. Именно проверка трябваше да установи има ли нарушение.

Оказа се, че заключението от проверката няма да бъде публично. Заради претенциите на близките към лекаря, който според тях не е действал адекватно, в понеделник започна вътрешна проверка.

Лекарят е написал  доклад с писмен разказ за случилото се. Въз основа на това ръководството на спешния център трябваше да се произнесе дали е нарушил стандартите за спешност. Това обаче остана в тайна от медиите.

Днес резултатите от проверката ще бъдат изпратени до Министерството на здравеопазването.

Novini.bg
1134 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.08.24 | 18:01

4

Щом не искат да оповестят резултатите от проверката, значи е виновен. Ако не беше нарушил правилата, нямаше да има за какво да го крият.

али

2019.08.21 | 19:35

3

а който е пратил 7 годишно дете за бира няма ли вина

2019.08.21 | 18:17

1

shto triabva da vi opovestiat bre prestapnici to e iasno tce alkoholika ne si e svarshil rabotata i toi nosi otgovornost za smartta na deteto niama baba niama diado dal e hipokratova kletva i e daljen da okaje parva pomosht.

2019.08.21 | 18:54

2

Неграмотен тъпанар, а убиеца не носи отговорност, така ли?

Добави коментар

Водещи новини