Психиатър: Със сигурност Мартин не съжалява за извършеното

17 август 2019 08:47

© Кадър: Нова телевизия
4075 7

Този човек има психологични проблеми, защото е психопат. Такива хора не се съобразяват с писаните и неписаните норми, те не са емоционално интелигентни. В случая имаме един примат, който живее на нагони и инстинкти. Той не е научен да се образова, не е научен на труд, т.е. той е изпуснат още от самото начало, защото на 21 години вече разполага със стабилен стаж като криминално проявен. Това коментира в сутрешния блок на Нова телевизия психиатърът Цветеслава Гълъбова по повод заподозрения за убийството на 7-годишно момиче от Сотиря Мартин Трифонов.

,,Сигурна съм, че много добре разбира какво е направил, но той не е способен да съжалява за стореното и именно в това е проблемът. Такива хора като него са емоционално много студени, тъй като не са в състояние да изпитват съжаление, съчувствие или състрадание'', допълни експертът.

По думите ѝ хора с профила на Мартин Трифонов могат да се променят, обаче това би отнело доста време.

,,Тези хора могат да се променят, но трябва да го желаят, защото тези промени не настъпват с медикаменти. Трябва дълга работа с психолози'', отбеляза още тя.

,,Трябва да има много строг контрол. В случай като този нямам против да живея в държава от полицейски тип'', посочи Гълъбова и напомни, че е ангажимент на цялото общество да работим за промяна, за да бъдат намалени максимално подобни зверски престъпления.

Според нея профилът на Мартин Трифонов съвпада с този на Илиян Здравков, който уби Вероника във Велико Търново и убиеца на Виктория Маринова - Северин Красимиров.  

,,Като общество и родителите всички имаме задължения, не трябва да бъдат само институциите. Сам човек не може да се справи с тези проблеми'', завърши психиатърът.

Novini.bg
4075 7

Свързани новини

Коментари (7)

Добави коментар
Аспарух

2019.08.17 | 16:55

82553

За това , което е направил този на това дете бих го убил по особенно жесток начин ! Като се замисля даже , това ще ми достави удоволствие - да го разфасовам бавно част по част !

2019.08.17 | 10:31

82369

Тази леля може да си посоли дипломата и да я изяде. Доказано е, че психопатията е обусловена от липсата на точно определен ген и е необратима до края на живота.

Хаха .. ха

2019.08.17 | 12:55

82432

Като гледам си разбрал какво съм написал нищо че не разбирам български... Отвори още една книжка да прочетеш а не да повтаряш единственото което си прочел по темата ;) извини ме за шльокавицата :)

До хаха... ха

2019.08.17 | 12:30

82419

За човек, който не може да пише правилно на родния(?) си език, мислиш ли, че мнението ти по този много по- сложен от граматиката проблем, има някаква тежест?
Ако не знаеш таблицата за умножение, можеш ли да се изказваш по казуси от висшата математика?
Ако не можеш да свариш едно яйце, можеш ли да даваш мнение за молекулярната кухня, гражданино "Ситуаций"?
И по въпроса, да, клиничната психопатия се обуславя изцяло от генетична мутация и не подлежи на контрол.
Все едно да мислиш, че далтонист може да започне да различава цветовете ако има желание.

Хаха... ха

2019.08.17 | 11:46

82403

дори не подозираш колко несиправ абсолютно всичко кадето си написал
не е истина.. Всеки един човек при определени ситуаций от живота може да получи психопатия и е лечимо при някои при други не... има ген който предразполага човека по лесно да отключи психопатия но незначи че ако го имаш винаги си психопат :)

...

2019.08.17 | 09:27

82359

Гетата са пълни с малоумници, садисти, отрепки, серийни убийци изнасилвачи и всякакви други психопати, бялото население трябва да организира наказателни отряди - рокери, ако държавата продължи да не унищожава гетата. Психолозите ДГД.

2019.08.17 | 08:59

82357

Не подлежи на ремонт,само физически премахвания на такива изроди.Или ще чакаме да повтори идийотщината си.Каде сте бе политици.

Добави коментар

Водещи новини