Пожарът между хасковските села Любеново, Брягово и Родопи е локализиран

  • 13 август 2019 14:37

  • 268
  • 0
Пожарът между хасковските села Любеново, Брягово и Родопи е локализиран
© Областна администрация - Хасково

Пожарът между хасковските села Любеново, Брягово и Родопи е локализиран. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Хасково.

Екипи на противопожарната служба от Хасково, на военните от Хасковското формирование, служители на Държавно горско стопанство и доброволци от трите села продължават да работят по потушаването на огъня. На място има противопожарна и тежкотоварна техника, близо сто души участват в работата по гасенето на огнищата в силно пресечената и на места недостъпна местност.

Това докладва директорът на Областната противопожарна служба комисар Николай Вълчев на главен комисар Николай Николов и на областния управител на Хасково Станислав Дечев. Днес по обяд оперативният щаб, който координира работата по гасене на пожара, проведе оперативка в хасковското село Любеново.

Общо 8 хиляди декара площ обхванаха пламъците до сега. От тях 4 300 декара са от горския фонд. Пожарът е приземен, което означава, че горите не са унищожени напълно, обясниха огнеборците.

Предстоят критичните часове днес след обяд, когато температурите се повишават и вятърът се усилва. Ако ситуацията се усложни, има готовност в гасенето да се включи и хеликоптер, информираха от временния щаб в с. Любеново.

Радина Лазарова
268 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини