България отрече публикации в чужди медии, че граничните ни полицаи малтретират бежанци

  • 06 август 2019 15:55

  • 563
  • 2
България отрече публикации в чужди медии, че граничните ни полицаи малтретират бежанци
© Булфото (архив)

България отрича публикации в германски и британски медии, че гранични полицаи са малтретирали бежанци, преминали границата с Турция. В Мюнхен българският министър на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, коментира твърдения от журналистическо разследване за лошо третиране на бежанци в България, Унгария и Гърция. 

България спазва всички разпоредби, свързани с правата на човека, е заявил вътрешният министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, след разговори с баварския си колега Йоахим Херман в Мюнхен.

,,Български гранични служители употребяват сила само в случаите, когато ситуацията го изисква'', е допълнил Маринов и е обяснил, че такава ситуация е агресия срещу служителите.

,,За мен е важно политиката на българското правителство за охрана на външната граница на ЕС да отговаря на изискванията на ЕС - да се проверява кой влиза в страната и да го регистрира в системата Евродак'', заяви от своя страна по случая баварският вътрешен министър Йоахим Херман, цитиран от БНР.

Съвместно разследване на германската обществена медия ARD, разследващия уебсайт "Коректив" и британския вестник "Гардиън" разкрива, че Европейската гранична служба "Фронтекс" си е затваряла очите пред лошо третиране на бежанци от граничарите на външните граници на Европейския съюз. Репортажът на германската телевизия ще бъде излъчен тази вечер.

Разследването обвинява местните граничари в употреба на сила и заплаха за връщане на мигранти и така се нарушава основното право за търсене на убежище. 

Novini.bg
563 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
само бой

2019.08.06 | 17:29

2

бой и стрелба на месо. а германските и английските медии да си ги прибират в германия и англия като са много хуманни. не да ни ги натрисат на нас тука и да се правят на либерали на чужд гръб.

ррр

2019.08.06 | 16:16

1

Те не ги малтретират, само бой и еб*нь им правят!

Добави коментар

Водещи новини