През юни сме дишали чист въздух

  • 25 юли 2019 11:52

  • 189
  • 0
 През юни сме дишали чист въздух
© Pixabay

През месец юни всички  сме дишали чист въздух през цялото време, съобщи кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по време на заседание на Столичния общински съвет.

"Днес Общинският съвет приема нашето предложение за въвеждането на нова програма за монтирането на филтри, които да бъдат предоставени на домакинства, които не могат да бъдат включени в големите проекти за подмяна на отоплителни те инсталации на дърва и въглища", каза Фандъкова и добави, че програмата е нейно предложение и е за 3 години.

"Резултатите са факт. Имам данни от Изпълнителната агенция по околна среда, които показват устойчива тенденция за намаляване на дните с превишения. Показват, че за първото шестмесечие на 2019 г. броят на превишенията е намалял с 36% спрямо първото шестмесечие на 2018 г. Спрямо 2017 г. регистрираните превишения са 2,5 пъти по-малко за първото шестмесечие", каза Фандъкова.

Тя добави, че само за месец юни има само един ден превишение само в една станция. "За месец юни всички ние сме дишали чист въздух през цялото време. Основният замърсител е отоплението на твърдо битово гориво, защото сериозните превишения са през зимата", заяи Йорданка Фандъкова

Последвайте канала на

Десислава Станева
189 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини