Красимир Стойчев: Киберсигурността на държавата рефлектира върху бизнеса

Киберсигурността на държавата рефлектира върху бизнеса. В много държави се назначава „кибер цар”, който да изгради цялата система на електронно правителство. Това каза в "Тази неделя" по БТВ бизнесменът Красимир Стойчев.

"По принцип профилирането на този казус показва анормално поведение на един хакер. Един хакер обикновено влиза, за да открадне една информация и да се възползва от нея. Обикновено кражбата на идентичности е с цел продажба”, поясни Стойчев.

След като обаче информацията за теча е била разпространена до медиите лично от хакера, това показвало желание не за извличане на полза, а за нанасяне на вреда.

"Ако я има тази атака и нещата не стоят добре в рамките на ИТ сигурността на правителството, утре може да възникне друг казус – както беше казусът преди 1 година с Търговския регистър. Докато не се реши кардинално въпросът с киберсигурността в държавата, защото в момента цари пълен хаос, докато това не се реши, бизнесът ще бъде доста разтревожен”, посочи Стойчев.

Коментари

 1. 2019.07.21 | 13:29

  Това момче не е хакер, а глупак - ако бе се запознал малко по подробно с начините за компрометиране информационните системи нямаше да постъпва но този начин. Явно фирмата за която работи е на неговото ново. Не разбирам за какво го хвалят - елементарен форенсик анализ на ИТ системата на НАП и неговия компютър ще разкрие истината.

 2. 2019.07.21 | 11:17

  Във България имало бизнес това вече е нещо ново!!!!!!

  1. 2019.07.21 | 13:13

   А кое според теб, дърпа държавата напред, хейтите в нета ли ?!

   Малоумник !

 3. 2019.07.21 | 12:48

  Граници нямаме, полицията не може и куче да върже, населението живее в страх, гражданинът на седесарска България няма никаква сигурност в нищо, а тоя алкохолик приказва за кибер-сигурност.

 4. 2019.07.21 | 12:05

  ТОЙ само КИБЕРЦАР не е бил. Дайте МУ и тази власт и остава само върховен поп, ходжа или шаман да стане.

 5. 2019.07.21 | 11:27

  Стойчев повече да си почива .

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет