МВР: Атентатът в Сарафово е събитието, което доведе до преосмисляне на националната сигурност

Атентатът в Сарафово, преди седем години, е събитието, което доведе до преосмисляне на националната сигурност и изведе на преден план необходимостта от укрепване на съвместната работа между институциите на национално равнище и засилване на взаимодействието с международните ни партньори.

Това отбеляза в слово от името на министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, началникът на политическия му кабинет Михаил Златанов, съобщиха от пресцентъра на МВР. Той благодари на посланика на Израел Н. Пр. Ирит Лилиан за организацията на днешната церемония и съдействието й за развитието на сътрудничеството между България и Израел, което се основава на взаимното доверие и трайни исторически традиции, както и на всички български институции, ангажирани в разследването на терористичния акт. Михаил Златанов изказа подкрепата на ръководството на МВР към семействата на израелските туристи и българския гражданин – жертви на атентата, и ги увери в солидарността на цялата българска общественост. Той подчерта, че България работи активно и последователно за надграждане на усилията за ефективен и цялостен отговор на предизвикателствата, свързани с международното противодействие на тероризма.

Михаил Златанов и главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов поднесоха цветя пред паметника на летището. На церемонията присъстваха директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“ главен  комисар Светлин Кичиков, директорът на ОДМВР-Бургас ст. комисар Калоян Калоянов, областният управител на Бургас, представители на местната власт.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет