Хакерът Кристиян Б. е показал как се крадат лични данни месеци преди "НАП лийкс"

Няколко месеца преди Кристиян Бойков да бъде обвинен безпрецедентната атака срещу НАП, 20-годишният хакер показа в ефира на Bulgaria ON AIR колко лесно се крадат лични данни. През декември екип на телевизията се срещна с Кристиян, за да провери сигурността на обществените Wi-Fi мрежи.  

Експерти обясниха, че за пробиването на сигурността на тези мрежи хакерите използват честно така наречените man in the middle атаки.

„Това е метод, чрез който лице, което е в една мрежа с друго лице може да гледа трафика, който минава през тази мрежа с цел лична облага“, обясни Кристиян.

За да демонстрира колко лесно хакери могат да се сдобият с личните данни на потребители, използвали обществени Wi-Fi мрежи, Кристиян Бойков създаде нова безжична мрежа, в която екипът на телевизията въведе личните си данни за онлайн банкиране. Секунди по-късно Кристиян успя да получи личните данни на репортера Благой Цицелков.

„Всяко едно изображение, което зареждате вие се вижда и от човека, който ви атакува. Единственият начин е да използвате доста по-трудни пароли“, обясни тогава хакерът.

 

Коментари

 1. 2019.07.17 | 21:17

  А бе нали бе Руснак,бе тикви седесарски и герберастки...!?А то се оказа-наш Кристиянчо...?!Да ва ева в скапаните русофоби ,само Путин ви се привижда в неспокойните ви сънища

 2. 2019.07.17 | 20:26

  Системата халифакс, лява ръка десен джоб, с главно действащо лице, наглия Борисов

 3. 2019.07.17 | 20:20

  Значи е имал достатъчно информация и наблюдения, че тези в ГДБОП, няма да му помогнат и се е задействал сам. Ако на истина той го е извършил, за което има определени съмнения, значи е било акция на протест, от безсилие, въпреки уменията. Отчитайте, че младежът работи в България и не е избягал на запад.

 4. 2019.07.17 | 21:37

  ПОКРАЙ ТОЗИ ЦИРК ТАКА СИ МИНА КОНЦЕСИЯТА НА ЛЕТИЩЕТО

 5. 2019.07.17 | 21:39

  Всеки идиот които е работил в тази свера и знае някоя и друга парола може да изнесе данни.

 6. 2019.07.18 | 02:25

  Евала брат , ама защо се остави тия тикви да те хванат !

 7. 2019.07.17 | 23:48

  Слави показа глава в нета с искане на оставка заради хакерската атака. Така се освети. Скоро и той ще е аут от политиката преди да е влязъл. То е ясно около коя фигура се въртят нещата. Навсякъде работят вентилаторите на омаскаряването, но само един е вездесъщ, но нео не се получава. Леле как всичко е Видно.

 8. 2019.07.17 | 20:59

  С какво образование е 20 годишният хакер?? Щом гимназист може да пробие, защитата на България, 8-те самолета, които може би ще дойдат някога, за какво ще ни послужат? С тъпанар начело сме там, където сме.

  1. 2019.07.18 | 06:55

   Да бе точно така!!! Когато ГЕРБ дойдоха на власт държавата беше в цветущо състояние! Сега е една развалина и разруха! Турското робство ще ни се струва като Златен век в сравнение с катастрофата при ГЕРБ и Борисов лично! А Лилито Павлова е получила бонус от 3,5 милиона лева, държавни пари, народни пари, от еднокнижника, за "успешното" преЦедателство на ЕС!!!

  2. 2019.07.18 | 06:25

   Ама много сте прости, коменттиращите злобари тука !

   На вас всички и всичко ви пречат, злобата и неграмотността, са ви верни "приятели"!

   Защо най-много ви пречат тези, дето направиха на най-много за България !

   Вие сте "неграмотни" и нито помните, нито знаете, нито искате да знаете, какво беше, преди да дойде ГЕРБ на власт, да го сравтите със сегашното положение на държавата( а не с вашето лично) и тогава да давате "малоумните си оценки" !


 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет