Росен Бъчваров: Към момента няма заплаха за нов пробив на системата

  • 17 юли 2019 08:02

  • 599
  • 2
© БНТ

Беше извършено едно престъпно деяние, чрез което в публичното пространство изтече широк обем информация на милиони хора. Все още не знаем кой е авторът, но по-важното сега е да се направи одит на информационната сигурност и технологиите, за да бъдат направени и съответните подобрения на системата като цяло. Това сподели в ефира на БНТ говорителят на НАП Росен Бъчваров след хакерската атака срещу приходната агенция.

,,Този пробив вече е поправен, т.е. уязвимостта по този канал е поправена, но продължаваме с цялостния одит, като вероятно ще се наложи модификация на целия софтуер. Ще информираме индивидуално всеки човек, чиито данни са изтекли в пространството, трябва само да намерим технологичния начин как да стане това'', посочи още Бъчваров.

,,Не виждаме към момента заплаха от друг пробив на системата, но пак ще повторя, че се налагат промени - технологични, процесни и такива, свързани с хора'', допълни той и заяви в заключение, че към момента разследващите имат две версии за атаката, но отказа да разкрие повече информация говорителят на НАП.

Последвайте канала на

Novini.bg
599 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Направиха си ташак с вас, сини дупета

2019.07.17 | 09:41

2

това е достатъчно за да загубите всякакъв авторитет.

същото казваха

2019.07.17 | 09:27

1

и преди това .Шайката е паразит живеещ от некадърност и кражби.

Добави коментар

Водещи новини