Започна строителството на новия тренировъчен терен за футбол във Велико Търново

  • 09 юли 2019 12:09

  • 629
  • 0
Започна строителството на новия тренировъчен терен за футбол във Велико Търново
© Община Велико Търново

Започна строителството на новия тренировъчен терен за футбол в града. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

Стадионът ще бъде изграден над Спортното училище в кв. „Бузлуджа“. Кметът Даниел Панов посети обекта и провери хода на работата, след като вече са факт съгласуването и разрешаването на всички въпроси, свързани с подземните комуникации и мрежи.

Активно се работи по присъединяване на новия футболен терен към ВиК мрежата на Велико Търново. От утре започва и изграждането на съвременната дренажна система. Тренировъчното игрище ще има и поливна система, за да бъде предпазвано изкуственото тревно покритие. Ще бъде монтирано и осветление, което ще позволи занимания във вечерните часове.

Новото игрище ще е със стандартни според футболните изисквания размери – 105/68 метра, ще бъде монтирана ограда от плетена мрежа с височина от 6 метра, ще има и обходна алея. За изграждането му правителството отпусна 700 000 лева.

Спортният обект ще подобри условията за подготовка както на близо 300 таланти от школата на ФК „Етър“, така и на учениците от Спортното училище.

Радина Лазарова
629 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини