Огромно нашествие на комари това лято в Кърджали

Огромно нашествие на комари е регистрирано това лято в Кърджали.

Всяка година нараства тяхната популация, а насекомите вече са достигнали и отдалечените от река Арда жилищни квартали. В града са открити и огнища на тигрови комари, които разпространяват западнонилска треска и малария. Преди година заболели от малария бяха открити в Гърция.  

Според лекари ситуацията е тревожна и призовават хората да вземат превантивни мерки срещу тези комари. "В района на Александруполис са регистрирани два случая на малария през 2018-а година, това означава, че тази година може пак да има. А хората основно се насочват в този район - на юг от нашия град. Те могат да бъдат нахапани от такива, заразени с малария комари", каза д-р Марин Мухтаров.

Коментари

  1. 2019.07.08 | 17:13

    Какво Кърджали бе? Вие в крайдунавски град били ли сте? В Козлодуй на пример тия дни идвали ли сте? Ако излезеш навън с вързани ръце имаш максимум 30 минути живот! МАКСИМУМ! Все е било, ама такова чудо НИКОГА! Излизаш навън в 20:30ч. Спираш на място и не мърдаш. За 10-15 секунди по теб са накацали над 50-60! Ще е някакво чудо, ако се разминем без някоя зараза!

  2. 2019.07.08 | 16:07

    А къде е държавата, общината? След като има такава опасност, защо не се пръска постоянно? Трябва да се разболеем, че тогава ли да се вземат мерки?!? И проблема с комарите го има във всички градове и села, защо никой не взема мерки?

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет