Съкратени работници започват курсове за преквалификация в Търговище и Омуртаг

  • 05 юли 2019 14:43

  • 289
  • 0
Съкратени работници започват курсове за преквалификация в Търговище и Омуртаг
© pixabay

Съкратени работници започват курсове за професионална преквалификация в Търговище и в Омуртаг.

В двумесечното обучение - 300 учебни часа, ще се включат общо 40 безработни от двете общини, каза временно изпълняващият длъжността директор на Бюрото по труда в Търговище Недялко Владимиров пред БТА.

"Това е изнесено обучение на Българско-германския център в Стара Загора. Курсът е специално за хора, съкратени през април от предприятието за производство на кабелни инсталации за автомобили "Рено" в областния център. След закриването му без работа останаха близо 380 души, 200 от тях - от Търговищко и Омуртажко", обясни специалистът.

"Курсът в Омуртаг за 20 души се води от началото на тази седмица, от понеделник започва и за хората в Търговище. Те ще усвояват начална компютърна грамотност и ще се обучават за работа с текстообработващи програми. За всеки ден от обучението включените в курса ще получават по осем лева стипендия, няма да им бъде прекъсвано и обезщетението за безработица. Идеята е да преминат преквалификационния курс в първите месеци от регистрацията си в Бюрото по труда, за да могат по-бързо да се включат в пазара на труда", коментира Владимиров.

Мая Йорданова
289 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини