Стената на язовир "Огоста" край Монтана ще бъде ремонтирана с държавни средства

  • 27 юни 2019 13:06

  • 380
  • 1
Стената на язовир "Огоста" край Монтана ще бъде ремонтирана с държавни средства
© Булфото

Стената на язовир "Огоста" край Монтана ще бъде ремонтирана с държавни средства, съобщи областният управител на Монтана Росен Белчев.

Министерството на земеделието, храните и горите вече е провело обществена поръчка и е избрало изпълнител на строителните работи. Освен стената, ще бъдат ремонтирани и повредени участъци по канала след основния изпускател на язовира, уточни Белчев.

Той нарече "спекулации" твърденията на някои политици от опозицията и на хора в социалните мрежи, че държавата не се грижела за язовир "Огоста".

Проектът предвижда ремонт на водния откос в критичните участъци по бетоновия път и полагане на дренажен пласт от трошен камък.

Повредените участъци от облицовката на канала след основния изпускател също ще бъдат възстановени.

Язовир "Огоста" е изграден край Монтана преди около 35 години с цел да събира дъждовните води, да пази града от наводнение при поройни дъждове и да служи за напояване. Стената му е на 150 метра над нивото на града. Той е вторият по големина у нас и на Балканите язовир след "Искър" и се простира на голяма площ в общините Монтана, Берковица и Георги Дамяново.

Последвайте канала на

Novini.bg
380 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мъченик на комунизма

2019.06.27 | 13:43

1

Едно от безумията на комунизма!!! Лятото в този град не може да се живее!! Тази стена спира естественото течение,във водата има арсен от мините в Чипровци и не се използва за напояване,камо ли за пиене,а при бедствие ще стане страшно!!!!

Добави коментар

Водещи новини