Златките борят демографската криза!

  • 25 юни 2019 13:51

  • 4039
  • 0
Златките борят демографската криза!
© Pixabay

Сутринта ми започна накриво, защото някой (знам те къде живееш!) реши да ми прати поезията на Русата Златка…

След малко ще ви сблъскам челно с „поемата“ (защо само аз да страдам!), но преди това да отбележим, че в нея поетесата ни поднася резултата на биологичните си занимания с друго същество, но от мъжки пол, загатвайки, че то е оставило биологичен материал в нея, който предстои да се развие в утробата ѝ и да се пръкне сред нас (Господи, помилуй! Господи, помилуй! Господи, помилуй!). 

Та Златка загатва, че скоро ще са трима, после – що не и четирима (ма, разбира се) 

По горе-долу същото време друга една Златка – Бялата Златка – реши да бори демографската криза по друг начин – със забрана на абортите. До този момент само Черната Златка не се е произнесла по въпроса, което автоматично я прави Любимата ми Златка. 

Има обаче един конфликт на интереси, който не само аз забелязах, но и хиляди хора – фактът, че Бялата Златка е мъжка и съответно проблемите на абортите са ѝ близки колкото на Русата Златка – проблемите с възпалената простата. Но, изглежда, това не пречи на широкия размах в „плановете за бъдещето“. 

В поезията на Русата Златка има и още няколко неща, на които си струва да се обърне внимание. 

Цитирам (сериозно, това е цитат от творчеството на РуЗла, не си измислям):

От Бояна хвалиш ми се, че си, но къв богаташ си тогава ти, щом смога на покрива ти седи

Отне ми малко време да се отърся (повечето от това време отиде в Google търсене на „асистирано самоубийство“, обаче се опомних и реших, че все пак ще живея сред тях…), но след това се възхитих на широко скроената душа на РуЗла. Какъв истински замах на изкуството, а! 

Веднага се сетих къв мизерник е Бил Гейтс например, щото наскоро го изловихме да се реди на опашка за бургери. „Къв богаташ си тогава ти, мож и да имаш в долàри милиарда сто, но бургеро го чакаш кат пръв балък (не мога да измисля рима на „сто“ – аз все пак не съм РуЗла). 

reddit

 

Да пощадим ли Марк Зукърбърг? Не-е-е-е! 

„Марко, Марко, фейсбука ти седи, къв богаташ си тогава ти (я, тука ми се получѝ римата!), нещо-нещо… абе мноо си смотан с тая сива тениска, бе, селяк!“ 

Мисля си… дори злите корпорации – дори те дават нещо на света. Например злите фармацевтични корпорации, освен всичко останало, дават на света… лекарства. Вземат мноооого, много от хората и околната среда, но пръкват там нещо, оставят и на нас нещичко. 

Но има и друг тип хора, които са полезни само и единствено за себе си. 
#РуЗла

Много се набива на очи един рефрен на РуЗла поетеса, който не изглежда добре обмислен от нея… заигра се със създателите си:

Пари от тиви риалити, превърнати в метри квадрати, нейде из софийските вип покрайни, с изглед към двете близки планини, докато вие от жълтите медии лапате мухи

(а знаем рузлите какво обикновено се опитват да ни кажат да направим след глагола „лапате“, а защо „мухи“ го е заменило? – защото пространството е публично, нали)

Колеги… от „жълтите медии“, не се обръщам към поетесата, защото знам какво значи да „няма смисъл“ (или, за да ме разберат и рузлите: Nema Sm, Nqma Smi), но…
… се обръщам към вас:

едно от творенията ви се опитва да надскочи създателите си, че и да им се присмива. Вие я направихте, изваяхте, вдъхнахте ѝ живот, а сега „лапате мухи“. 

Мисля, че е време… знаете какво имам предвид… 

И накрая – към всички математици-теоретици, психолози и психиатри: изяжте си дипломите, аз като говоря, никой не ме слуша – ясно ли ви е вече, че IQ може да има и отрицателен коефициент! 

 

P.S. и… обещаната „поема“. Обърнете внимание и на финала, който ви казва, че е модернодасеЧЕТЕ… (е, верно ли! Не, верно ли!) 

С извинение…

 

zlatka_raykova:
Пари от тиви риалити, превърнати в метри квадрати, нейде из софийските вип покрайни, с изглед към двете близки планини, докато вие от жълтите медии лапате мухи.
Тук златните ми коси, ще лежат на едни мъжки татуирани гърди. Блага вест си нося с мен в апартамента ми, който вече е пременен.
Басейн и камина с комина има в моята градина. Тревички, брезички, борчета, пчелички сутрин виждам вместо онези в центъра сгъчканите всички.
Днес сме двамина, утре трима, квадратни метри има, затова може и да станем четирима.
Било далече казваш ми, но ето че броиш до три и хоп, в София си вече ти.Тук района е популярен с въздух чист и прохладен.
От Бояна хвалиш ми се, че си, но къв богаташ си тогава ти, щом смога на покрива ти седи.

@skabrin_
@modernoedasechete 
#haciendaresidence
#Модерноедасечете @blagogeorgiev_official 

Последвайте канала на

Александър Томов
4039 0

Свързани новини

Водещи новини