Министър Танева разкри в колко къщи за гости е отказан достъп на проверяващите

  • 21 юни 2019 14:27

  • 3383
  • 2
Министър Танева разкри в колко къщи за гости е отказан достъп на проверяващите
© Булфото

Относно проверките на къщите за гости може би сме проверили повече от половината – 288 обекта са в мониторинг.

Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри във връзка с проверките на къщите за гости. Министър Танева каза още, че проверките продължават до края на юни. „Ще излезе доклад, ще информираме обществеността“, допълни тя. По думите ѝ само в 7 от 170 проверени къщи собствениците са отказали достъп. Танева допълни, че всички медии са поканени да присъстват на проверките. „Всички са свободни да видят това, което и нашите експерти откриват като отидат на проверка на място“, допълни тя, цитирана от радио Фокус.

Във връзка с оставката на председателя на Селскостопанската академия Васил Николов, министър Танева отбеляза: „Като се върна в Министерството на земеделието ще видя оставката на Васил Николов. Информирана съм за нея. Тя е по лични причини. Няма какво да коментирам“.

Днес министър Танева участва в тържественото откриване на кампанията по жътва на ръжта, в рамките на проект „Хляб на мира". Събитието се проведе в землището на град Бяла Слатина, Област Враца. Като част от стартирането на кампанията бе изпълнен и ритуал от фолклорна група от банатски българи към читалището на село Бърдарски геран. След церемонията по зажъване на ръжта и замесване на хляба, министърката се срещна със земеделски производители от областта.

Проектът „Хляб на мира" е европейска инициатива, в която се включват дванадесет държави от Централна и Източна Европа. Националната асоциация на зърнопроизводителите е официален партньор по Проекта за България от самото му начало. 

 

Филип Епитропов
3383 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.06.21 | 15:10

2

А на перачката проверихте ли

асд

2019.06.21 | 14:59

1

какво им проверяват??? ядат и пият в тях ли. да кажат в какво се състоят тези проверки. то е ясно, че си правят разходки и се чудят как да замажат положението.

Добави коментар

Водещи новини