Община Шумен стартира нова социална услуга за възрастни с европейско финансиране

  • 19 юни 2019 17:26

  • 626
  • 2
Община Шумен стартира нова социална услуга за възрастни с европейско финансиране
©

Община Шумен започна реализацията на проект "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Администрацията получава безвъзмездно 482 528 лв., след като подписа договор с Министерството на труда и социалната политика през май, съобщиха от пресцентъра на общината.
В рамките на проекта ще бъдат осигурени почасови мобилни здравни и социални услуги за 201 души - хора с увреждания, които са трудно подвижни и възрастни със затруднения при самообслужването, излизането от дома и посещението при лекар. За целта ще бъдат назначени медицински сестри, рехабилитатор, психолог и домашни помощници.

По проекта е предвидено да се закупят два автомобила, оборудване и обзавеждане на помещението, което ще се използва за предоставяне на услугата и за работа на екипа. През първите 6 месеца предстои подготовка на дейностите и екипите, както и да се направи подбор на кандидатите, които ще се възползват от услугите по проекта.
Предоставянето на услугите ще започне в края на 2019 година.

Последвайте канала на

Novini.bg
626 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
степан

2019.06.19 | 21:35

2

След проектите за хотелските имения с присвоени пари от фондове нова система за присвояване тук поне няма да може да се докаже кой колко е изял намирисва на поръчка по обществена поръчка станаха толкова елементарни ,че спряхме да се косим и чакаме да ви дим кога ще свърши зоба в хранилката .Добре ,че си вярват сами ние ще им погледаме сеира още малко да видим в кацата с мед кой ще добави сещате се онези работи от бръмбара.

шумен

2019.06.19 | 18:37

1

Да бе да бе,6 месеца подготовка за разпределение на бъдещето присвояване.Едва ли има в България по некадърни и крадливи управници колкото в тоя град.

Добави коментар

Водещи новини