Столичен общински съветник от ГЕРБ категоричен: Няма да има застрояване на "Борисовата градина"

  • 18 юни 2019 18:44

  • 298
  • 0
Столичен общински съветник от ГЕРБ категоричен: Няма да има застрояване на "Борисовата градина"
© Булфото (архив)

"Това, което аз казвам, не е моя преценка, а е обективно. Има го черно на бяло и на картинка. Отговорът е недвусмислен, че ще се застроява "Борисовата градина" и това е видно от проекта."

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ столичният общински съветник от "Демократи за силна България" Марта Георгиева. "За мен лично е много обидно за хората, то е видно какво предвижда проектът", заяви още тя.

"Категорично изборът на екип е на база да бъде избрана най-консервативната идея. Категорично бе заявено от кмета и главния архитект на София, че няма да има застрояване, не прави чест на колегите от ДСБ, в годините на прехода знакови места бяха отнети и те сега са най-активните критици на София и г-жа Фандъкова", опонира ѝ общинският съветник от ГЕРБ Ботьо Ботев. Според него няма нищо скрито в работата по проекта на "Борисовата градина".

"Моделът "Софиянски" се превъплъти в модела "Борисов", само че сега на това място има едно много усмихнато лице,  ДСБ се създаде като опит за разграничение от Софиянски, а СДС отиде при ГЕРБ", опита да се защити Георгиева.

"Вижда се какво прави за софиянци г-жа Фандъкова", каза Ботев и каза, че идеята на плана е да се запази предназначение на обекта и уточни, че сега се чака мнението на софиянци по темата.

Филип Епитропов
298 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини