Митрополит Николай с остра критика за новата стратегия за детето

  • 16 юни 2019 20:27

  • 1228
  • 6
 Митрополит Николай с остра критика за новата стратегия за детето
© Булфото (архив)

Пловдивският митрополит Николай с остра критика пред президента за новата стратегия за детето. Според владиката, документът е „враг на българското семейство”.

Пловдивският митрополит коментира и слабите резултати от матурите. Според него ниският успех на зрелостниците се дължал на това, че децата в училище не се обучавали на изконните български ценности, а възпитанието не идвало от родителите. Затова дядо Николай поиска от президента съдействие за въвеждане на часове по вероучение в училищата, предаде Нова Телевизия.

„Като чуя само думата „стратегия“ и настръхвам от страх. А родителите се оказва видите ли, че не умеят да възпитават, защото когато започнат да възпитават, малтретирали децата си. Трябва някой друг да им възпита децата, а всъщност кой е този друг- интеренет. Това е катастрофа за България”, заяви митрополит Николай. „Добре е, господин президент, да имат и един час поне  в учебната програма седмично, в който и да се възпитат, в който да разберат, че има 10 божий заповеди и че е грях да се краде, да се лъже, да се убива, да се прелюбодейства, да се блудства”.

„Има място един такъв дебат. Виждате, че нашите деца растат и научават за религията не от училище, научават за нашите традиционни православни ценности не от училище, а в училище могат да бъдат изучавани такива неща”, заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Последвайте канала на

Novini.bg
1228 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Gost

2019.06.16 | 21:25

1

Нищо не пишете за колекциите му.

коки

2019.06.16 | 21:33

2

Кои по точно,от часовници или автомобили?

wtf!?!?!??!

2019.06.17 | 00:18

3

чичка, ти ли беше оня с Ролекса и Линкълна!?!?

2019.06.17 | 06:18

4

Хахаххаха поп с колекции от свръх скъпи коли и часовници тръгнал да ми говори за християнски ценности..Маи политиците и поповете ни се надпреварват кой е по-"честен",а резултатите от "честността" им се виждат в лицето на държавата и обществото ! А на тоя и изказа му е на много елементарен човек,а тая стратегия за децата дето я дъвче толкова време,сигурно само е чувал името и по телевизията и друго за нея не знае!

p

2019.06.17 | 07:12

5

Двамата руски служители, дето целуват дупе*тата на гундяев и путя! Бая сме изпаднали щом единия го търпим,а другия го избрахме!!!

планинец

2019.06.17 | 07:47

6

Пише верни неща, а за грехове му вие, не го мислете Господ Бог, е МУ отсъди всичко! За вашите грехове помислете, преди да съдите!

Добави коментар

Водещи новини