Мародери газят посевите, заради рибата, минала през скъсаната дига край Нова Върбовка

  • 12 юни 2019 19:35

  • 2812
  • 2
Мародери газят посевите, заради рибата, минала през скъсаната дига край Нова Върбовка
© Кадър: БТВ

След отмяната на бедственото положение в в стражешки села Камен и Нова Върбовка земеделски производители негодуват от набезите на хората, които са тръгнали да ловуват мъртва риба, край скъсаната дига, предаде БТВ.

Двете населени места бяха залети след скъсването на язовирна стена и преливане на втори водоем. Обстановката постепенно се нормализира, но декари площ са засегнати от водния ад, сполетял стражишките села. На фона на тази тревога земеделците в Нова Върбовка са изправени пред още по-голяма беда - нашествие от прииждащи за изтърваната от язовира риба, преминаващи през посевите.

Щетите от градушката, поройния дъжд и скъсаната дига на язовира край Нова Върбовка се оказват незначителни на фона на човешката напаст по време на бедствие.

"По- голямата щети, която ми направиха, са рибарите. Огазено, влизат коли, 150-200 човека в пшениците, в царевиците. Газят, мачкат с каруци, с джипове, с тракторчета, кой каквото има и не можем да ги спрем”, обясни Стоян Стоянов, земеделец.

Нашествието е в стихията си втори ден. Иначе обстановката в стражишките села започна да се нормализира. Днес бедственото положение беше отменено. Според властите вече няма опасност от преливане на язовири.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2812 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Иван

2019.06.12 | 22:25

2

Мангали мародери.Пишете истината.Къде е полицията тогава А?

БГ действителност

2019.06.12 | 22:16

1

Не са виновни хората че валят силни дъждове, а дигите са некачествено направени от пясък. Дигите се правят с големи камъни, върху тях баластра и накрая се засаждат дървета. Затова икономията е враг на прогреса. Сега ще им излезе много по скъпо, отколкото ако я бяха направили както трябва. Но вместо да карат баластра на дигите ги карат по вилите и новите къщи. Ако бяха направили качествено дигите нямаше сега да ловят риба по нивите. Никои няма да остави рибите да ги изядат птиците.

Добави коментар

Водещи новини