Порои и бури в много райони у нас

  • 09 юни 2019 19:33

  • 16898
  • 2
Порои и бури в много райони у нас
17 82дни
© Булфото (архив)

Отново порои и летни бури в много райони на България.

В сила през целия ден е жълд код за опасно време в 13 области. Най-застрашени са Централна и Иточна България. Интензивни валежи паднаха в областите Шумен, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Хасково и Кърджали. Валежите бяха придружени с гръмотевици, съобщава Нова телевизия. Във Варна се изви и смерч.

Нов порой удари южната и западната част на град Пловдив в неделя вечерта. Отново дъждът направи непроходим булевард "Христо Ботев" при Коматевския възел. Половин метър вода превърна пътното съоръжение в блато. В обратната посока колите газеха във водоем с 30 сантиметрова дълбочина, предаде БТВ.

Градушки са паднали в Кърджалийско, Димитровградско, Пазарджишко и Велинградско, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитирани от "Фокус". Информацията е до 18.00 часа.  Най-много количества валежи в следобедните часове са регистрирани в Добрич, където са отчетени 7 л/ кв. м. В Кърджали са отчетени 6 л/ кв. м, в Карнобат - 3 л/ кв. м. В Елхово и Бургас регистрираните количества валежи са 1 л/ кв. м. 

Типично за пролетта и утре времето да страната ще бъде нестабилно. Въпреки слънчевото утро – след обяд отново очакваме валежи – на места интензивни и значителни по количество. Затова за 12 области в сила е жълт код за опасно време.

Количествата валежи ще са до около 30 л/кв.м., локално и до 50. Има опасност от нови градушки, а бурите ще са придружени от гръмотевици и временно усилващ се вятър.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК

Последвайте канала на

Константин Тодоров
16898 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Учител

2019.06.09 | 21:37

1

Наистина ли ... "жълд" код. Какво е това? Не го искам!

Доцент

2019.06.09 | 22:34

2

до 1: Хахахахахаха

Добави коментар

Водещи новини