МОСВ и Столична община организират празник и изложение за Световния ден на околната среда

За Световния ден на околната среда 5 юни Министерството на околната среда и водите, съвместно със Столична община, организира празник и изложение с акцент върху подобряване качеството на атмосферния въздух. Това съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

Събитието ще бъде съпътствано с концерт, викторина и други прояви, които целят да стимулират отговорно поведение и ангажиране с обществено значимата кауза за по-чист въздух. Ще участват известни изпълнители, ансамбли от Националния дворец на децата и представители на Националния ученически екопарламент. В изложението „Иновации за качество на въздуха“ български компании ще представят електромобили и велосипеди, зарядни станции, бездимни печки и други решения за по-чиста околна среда.

Събитието ще бъде открито от министъра на околната среда и водите Нено Димов утре, 5 юни (сряда), от 14.00 часа, в парк-градина „Централна баня“.

Световният ден на околната среда е най-мащабното ежегодно събитие, посветено на защита на природата. Инициативата е основен механизъм на ООН за повишаване на осведомеността и за насърчаване на действия за опазване на околната среда. Темата на този ден за 2019 г. е: „Замърсяване на въздуха“ - Ние не можем да спрем да дишаме, но можем да предприемем стъпки за подобряване качеството на въздуха.

МОСВ и неговите структури в страната организират над 50 инициативи за Световния ден на околната среда.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет