Разрушен е мостът при Дряновския манастир след проливните дъждове

  • 04 юни 2019 09:26

  • 512
  • 0
Разрушен е мостът при Дряновския манастир след проливните дъждове
©

Разрушен е мостът при Дряновския манастир след проливните дъждове. Това заяви за Агенция ''Фокус'' кметът на Дряново Мирослав Семов. Той уточни, че мостът свързва Дряновския манастир с пещерата Бачо Киро.

По думите му дори основите на моста са повдигнати от Дряновската река. Семов уточни, че причината за разрушаването на моста са наноси и паднали и изсъхнали дървета, които от силата на водата се удрят в него.

,,Те са повдигнали не само целия мост, а самите бетонни основи. Той е наклонен на 45 градуса. Още малко и ще бъде отнесен изцяло'', коментира кметът на Дряново.

,,Ние не можем да започнем никакви действия по него, докато не спадне реката и да могат да влязат бригадите и да отстранят натрупаните наноси и дървета'', посочи още кметът. Той допълни, че Общината не е собственик на моста, нито на манастира, но заради туристопотока и красивата природа го поддържа. Семов прогнозира, че средствата за възстановяването му ще са големи.

,,Обстановката в града е нормална. Миналата година почистихме основно речното корито. Нивото на реката е спаднало с около 2 метра'', каза той.

Последвайте канала на

Novini.bg
512 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини