Явор Колев: От началото на годината са задържани над 25 педофили

От началото на годината имаме задържани над 25 лица, които са злоупотребявали сексуално с деца, така че работим доста активно в тази посока. Това заяви в сутрешния блок на БНТ началникът на отдел ''Киберпрестъпления'' към ГДБОП Явор КолевЯвор КолевКомисар Явор Колев е роден на 14 април 1964 година в семейство на научни работници. Колев  учи в.

,,Няма статистика къде има най-много педофили. Навсякъде на територията на България има такива хора, тъй като достъпът до интернет дава възможност на такива хора да им ''паднат задръжките'' и да търсят сексуални контакти с деца, основно чрез профили във "Фейсбук''. Основната отговорност е на родителите, защото те са тези, които трябва да знаят какви сайтове и развлекателни платформи посещават децата. Родителите трябва ежедневно да разговарят с децата си'', коментира Колев.

,,От нашите наблюдения можем да заключим, че когато детето е станало жертва на сексуална злоупотреба, едва тогава се разбира - когато на практика то вече е в безизходица. Ето защо е важно да има изградено много силно доверие между родителите и детето. Необходимо е да се възпитават в безопасно поведение в интернет, за да знаят какви са опасностите, които дебнат там'', допълни още той.

Коментари

  1. 2019.06.04 | 08:20

    ТИКВАТА и ЦВИНОКИО СА ОЩЕ НА СВОБОДА. ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ, ТОЗИ ПЛЕШИВ ПЕДАЛ Е КОРУМПИРАН.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет