Мобилни пунктове за приемане на опасни битови отпадъци ще има в София през юни

  • 03 юни 2019 18:17

  • 426
  • 1
Мобилни пунктове за приемане на опасни битови отпадъци ще има в София през юни
© Pixabay

Мобилни пунктове за приемане на опасни битови отпадъци ще има в София през юни, съобщиха организаторите от "БалБок Инженеринг" АД. Системата за събиране на опасни отпадъци от домакинствата е плод на съвместните усилия на Столичната община и дружеството, и се прилага успешно на територията на София за осма поредна година.

Първият Мобилен събирателен пункт ще работи на 5 юни - Световният ден на околната среда, от 8.30 до 14.30 часа. Пунктът за районите "Средец" и "Сердика" ще бъде разположен на ул. "Париж" 5 - на паркинга пред Столичния инспекторат.

От 20 до 22 юни е предвидена тридневна кампания за събиране на опасни битови отпадъци с мобилни пунктове пред районните администрации в "Овча купел" и "Слатина" и на паркинга до кръстовището на бул. "Арсеналски" и ул. "Богатица" в "Лозенец".

Безвъзмездно ще се приемат следните опасни отпадъци от домакинствата: живак и уреди, съдържащи живак (живачни термометри, прекъсвачи и други подобни), лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност).

Последвайте канала на

Радина Лазарова
426 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
k

2019.06.03 | 18:19

1

А политици и държавни чиновници ще приемат ли?

Добави коментар

Водещи новини