Частично бедствено положение е обявено на територията на община Опан

  • 03 юни 2019 15:59

  • 319
  • 0
Частично бедствено положение е обявено на територията на община Опан
© Булфото (архив)

Кметът на Община Опан Генчо Колев обяви със своя заповед частично бедствено положение на територията на общината. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Стара Загора.

Бедствено положение е в сила за селата Опан, Бяло поле, Васил Левски, Тракия и Бял извор. От 20.00 ч. на 2 юни е въведен в изпълнение Общинският план за защита при бедствия, част втора – „План за действие при възникване на наводнения“. Бедственото положение бе въведено заради интензивни валежи в района, започнали около 16.00 ч. на 2 юни.

Те причиниха наводнения в домовете на много хора и в селскостопански постройки. Силният вятър е съборил дървета, има залята от водата инфраструктура, преливащи дерета.

Със същата заповед се забранява влизането, пребиваването и движението на МПС в района на бедствието, освен тези на екипите от единната спасителна система и тези за продоволствено снабдяване на населението.

Задължават се кметските наместници при продължаващо покачване на водата в деретата в рамките на селата да организират временно изваждане на застрашеното население и настаняването му в подходящи жилища.

Срокът на действие на кметската заповед е до 20.00 ч. на 6 юни.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
319 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини