Патриарх Неофит: Скъпи родители, учете децата си на вярата в Бога

  • 01 юни 2019 08:12

  • 2421
  • 1
Патриарх Неофит: Скъпи родители, учете децата си на вярата в Бога
© Булфото (архив)

Патриарх Неофит благослови децата на България за Международния ден на детето.

В този празничен за вас ден, когато се отбелязва Международния ден на детето, отправяме своя патриаршески и архипастирски благослов, като се молим още по-усърдно на Всеподателя Бога за всички вас. В дни като днешния трябва да насочваме поглед и внимание към онази истина, казана ни от Спасителя, че трябва да бъдем като деца, за да влезем в Царството Небесно. Придобивайте мъдрост и разум и не забравяйте вярата си в Бога. Не стъпвайте в пътеките на нечестивите и не ходете по пътя на лошите (Притчи. 4:14).

Отхвърлете от себе си лъжата, лукавството отдалечете от ума си. Очите ви да гледат в правилната посока, към Небесния Йерусалим. Не се отклонявайте нито наляво, нито надясно, а вървете по царския път, по пътя на вярата и богоносните отци. Слушайте вашите родители и наставници, изпълнявайте съвестно наредбите и заръките, които те ви дават.

Скъпи родители, учете децата си на вярата в Бога, давайте им да вкусват от храната, която не само ще направи телата им здрави, но и ще им дарува вечен живот. Тази храна е вярата, надеждата и любовта. Оставете децата да се молят на Бога и не им пречете, бъдете им опора и подкрепа. На вас е дадено много и много ще се иска.

Честит празник, мили деца! Божията благодатна помощ да бъде винаги с вас! С отеческа в Христа обич и благословение,

† НЕОФИТ ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ

Мая Йорданова
2421 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Sds

2019.06.01 | 10:50

1

Вярата дърпа назад историята хо показва

Добави коментар

Водещи новини