От АПИ и Пътна полиция разкриха какви мерки взимат във връзка с организацията на движение през летните месеци

  • 30 май 2019 10:46

  • 318
  • 1
© Novini.bg

Очакваме много засилен трафик през летните месеци. Подготвени сме и сме изготвили няколко мерки, които ще споделим с вас.

Това обяви на пресконференция инж. Иван Досев, директор на дирекция "Пътно поддържане" в АПИ, който разкри какви мерки взимат от пътната агенция във връзка с организацията на движение през летните месеци. "Съвместно с колегите от Пътна полиция сме подготвили ограничения за движението на тежкотоварните автмобили. Тези мерки са в сила за поредна година и всички могат да се запознаят с тях на сайта на АПИ, като ще бъдат качени и на сайта на ГДНП. Имаме изградена организация и за ремонтите, които са основно по магистралите "Тракия" и "Хемус". Целта ни е всички да пътуват безопасно и да няма задръствания. Ремонтите по "Тракия" са в малко по-напреднал стадий и се надявам те да приключат до края на юни, за да може всички да пътуват спокойно до морето. По "Хемус" два от ремонтите ще продължат през целия летен сезон. Те са при 19 км с. Потоп, както и тръбата на тунел "Витиня", каза инж. Досев.

"Направена е организация и работим много добре с АПИ", каза от своя страна Калоян Драганов от Пътна полиция. "Ще работим с водачите на тежкотоварни автомобили и ще ги насочваме към местата за спиране, докато изтече забраната. На всички ГКПП-та в страната се раздават листовки на чуждите водачи. Листовките са на над 10 езика и чуждите шофьори са запознати с всички забрани, както и с глобите и наказанията", разкри той.

От АПИ коментираха и вчерашното разпореждане на премиера Бойко Борисов за проверка на загражденията по магистралите във връзка с инцидента на АМ "Тракия", при който автомобил удари кон навлязъл на пътното платно. "Проверки се извършват редовно. От вчера те са засилени. Конят е навлязъл от пътния възел в близост до мястото на инцидента. Няма как да заградим тези пътни възли отвсякъде. Искаме да отправим апел към всички стопани на животни да бъдат по-внимателни. Апелираме и към всички шофьори, които видят животни на пътните платна, да сигнализират своевременно", призоваха от АПИ.

 

Филип Епитропов
318 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кучето ма АПИ

2019.05.30 | 10:56

1

Тия нещастници от тая структура трябва да бъдат изкарани и подложени на публично бичуване. Елементарни ремонти ги правят години и то некачествено.

Добави коментар

Водещи новини