Вежди Рашидов: Мястото на Желязната църква "Свети Стефан" е в ЮНЕСКО

Председателят на Парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко приветства днес в София генералния директор на ЮНЕСКО Одре Азуле и сподели с нея идеята българската Желязна църква "Свети Стефан" в Истанбул да бъде записана в Списъка на Световното наследство на организацията.

"Очаквам подкрепата Ви, защото този храм е уникален, той е шедьовър на архитектурата и смятам, че България и Турция заедно могат да предложат кандидатурата му за Списъка на ЮНЕСКО, вече са водени първоначални разговори за това", е допълнил Рашидов и е показал на Азуле снимки от великолепната църква.

Одре Азуле е благодарила за прекрасната идея. Двамата с Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко се познават от няколко години от съвместната си работа на заседанията на Съвета на министрите на културата в Брюксел.

Коментари

 1. 2019.05.23 | 22:08

  Созопол е по важен да бъде в ЮНЕСКО. Освен това имаме много други обекти в България. Нека да лобират за тях вместо за Турция. Рилския манастир също и още много други обекти са по важни защото са на наша територия и ще се развива туризма в България.

 2. 2019.05.23 | 21:59

  Вежди голям си

 3. 2019.05.23 | 19:28

  Ти си толко прост че не е истина. Лично те познавам... прост на галош си Вежди, мн си тъп...

  1. 2019.05.23 | 20:38

   Мъка, тежка мъка те мори, дрисльо червен и миризливо насран!

 4. 2019.05.23 | 18:48

  МОЖЕ И ДА Е ТАКА,ГОСПОДИН ГЛАВЕН МУЛТАК,МОЖЕ И ДА Е ТАКА.ДВОЙНАТА КЪЩА СЪЩО БЕШЕ ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА,НО ТВОЯ ПОДПИС СТОИ ПОД ОТМЯНАТА НА СТАТУТА И.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет