Родопската река Фотиновска потече с кафяв цвят

  • 23 май 2019 07:55

  • 867
  • 1
Родопската река Фотиновска потече с кафяв цвят
© Кадър: БТВ

Река Фотиновска в Родопите потече в необичаен цвят, а от водата се носи и лоша миризма.

Родопското село Фотиново е изключително живописно място. Наскоро обаче туристи се натъкнали на неприятна гледка. Реката е с кафяво оцветени води, а край нея мирише силно на животински тор. Местните хора обаче се кълнат, че реката е чиста и няма причини за безпокойство.

Никой във Фотиново не е забелязал необичайно оцветяване на водите на реката. При проверка обаче откриваме в покрайнините на селото тръба, от която излизат фекалии. Никой не може да каже откъде точно идват те, защото селото е с канализация, която се влива в реката.

Димитрийка Миховска, кмет на село Фотиново, твърди че не е забелязала да има замърсяване. „Но всичко онова, което е необходимо, ние ще направим, за да разберем откъде е, откъде се случва това замърсяване. Няма да го оставим така!", категорична е тя опред БТВ.

От РИОСВ-Пазарджик обещаха да направят спешна проверка.

Фотиновска река се влива в язовир Въча, от който в близко бъдеще Пловдив трябва да черпи питейна вода.

Мая Йорданова
867 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
кафяв код

2019.05.23 | 08:36

1

За да стане Фекалийска река ще да е зиновен поредният евро фермер, вероятно "лапащ" евросубсидии за пасища, брой добитък и.т.н.. Толкова, ли е трудно екоинспекцията да го хване, въпреки, че размера на глобите е смешно нисък .

Добави коментар

Водещи новини