Генерал Андрей Боцев участва в пролетните сесии на военните комитети на ЕС и НАТО в Брюксел

  • 22 май 2019 15:54

  • 312
  • 1
Генерал Андрей Боцев участва в пролетните сесии на военните комитети на ЕС и НАТО в Брюксел
© Министерство на отбраната

На заседанието на Военния комитет на Европейския съюз, проведено вчера, 21 май, в Брюксел, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев обсъди със своите колеги сътрудничеството на съюза с НАТО и провежданите операции и мисии в контекста на изпълнението на Общата политика за сигурност и отбрана.

Началниците на отбраната на страните-членки на ЕС проведоха дискусия по текущото състояние на проектите за развитие на военни способности в контекста на инициативата за Постоянно структурирано сътрудничество в областта на отбраната, съобщиха от Министерството на отбраната.

В рамките на пролетната сесия от заседания на Военния комитет на НАТО, която се провежда днес, 22 май, генерал Андрей Боцев и началниците на отбраната на останалите страни-членки на Алиaнса ще обсъждат военни въпроси от общ интерес за колективната отбрана.

Във фокуса на дискусиите ще бъдат сътрудничеството с Украйна и държавите от инициативата „Средиземноморски диалог“, разработването на документи, свързани с дейностите на НАТО за възпиране и отбрана, както и въпроси относно модернизацията на Алианса.

Участниците във форума ще обсъдят и развитието на процеса по реализиране на адаптираната Командна структура на НАТО.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
312 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
асд

2019.05.22 | 17:10

1

тези генерали от пенс клуба ли са?

Добави коментар

Водещи новини