Генерал Тошево на протест заради продължаващото повече от 20 дни безводие

Жителите на квартал "Пастир" в Генерал Тошево организират протест заради продължаващото повече от 20 дни безводие, след като на 25 април водата в района беше натровена с пестициди. 

Шествието ще тръгне в събота в 10 часа от сградата на Общината и ще продължи до ГКПП "Кардам". Водоподаването за над 200 домакинства в "Пастир" все още не е възобновено, тъй като в България няма лаборатория, която да изследва две от веществата, с които тя е била заразена. 

Протестът ще бъде осъществен, независимо че имаме уверението от кмета на общината след разговора му с министър-председателя Бойко Борисов водата да бъде пусната още утре, но само за битови нужди, заяви организаторката на мирното шествие Росица Стоева.

"Водата е замърсена с пестициди. Тя не може да бъде изчистена, а дори в момента не може да бъде изследвана в нашата държава. Може да има отлагания. Водопроводът ни е от 1950 година", каза Стоева, цитирана от БНР. 

По думите на кметския наместник на квартал "Пастир" Снежана Станева такава безотговорност на институциите не би се случила, ако ставаше въпрос за друг град. 

"Пренебрегнати и унизени. Това е пълна безотговорност на институциите

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет