Фандъкова: От БСП показаха, че за тях домогването до властта е много по-важно от проектите за града

  • 15 май 2019 14:15

  • 676
  • 2
Фандъкова: От БСП показаха, че за тях домогването до властта е много по-важно от проектите за града
© Булфото/архив

Колегите от БСП показаха за пореден път, че за тях домогването до властта е много по-важно от проектите за града. Това заяви днес пред журналисти кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, помолена да коментира твърдението от вчера на председателя на БСП-София Калоян Паргов, че ЕК е спряла проекта на Столичната община за финансиране на строежа на завода за изгаряне на RDF.

,,В тази политическа кампания беше премината многократно границата между манипулациите, пропагандата и откровените лъжи. Колегите от БСП видяха, че дори ЕК се налага да опровергае една фалшива новина, тиражирана с предизборни цели. Това е тежък обект, БСП го критикува миналата година, след като преди това подкрепяше изграждането на модерна инсталация за производство на енергия от отпадъци'', отбеляза кметът.

По думите на кмета това е тежка и важна за града задача, която тя не би си позволила да свързва с каквито и да е политически цели.

,,По проекта работим голям екип, за да можем да отговорим на всички изисквания на ЕК'', посочи Фандъкова, цитирана от БТА.

Тя изказа специални благодарности на комисарите по регионално развитие и конкурентоспособност, които отговорно са откликнали на молбите за срещи от българска страна. Кметът припомни, че Столичната община работи заедно с министерствата на екологията и на финансите, както и с експертите на ЕК.

Кметът каза още, че винаги когато има подобен разнобой, финансиращите органи гледат на страната ни с друго око.

,,Не може проектите на България, на София, които изискват консенсус да се включват в партийна битка с много краткосрочни политически дивиденти'', подчерта Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Владимир Василев
676 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
поп Грую

2019.05.15 | 15:38

2

кур за бсп и комунистическите изчадия СМЪРТ

коко

2019.05.15 | 14:24

1

Плешива нещастницо,млъкни! Бездарна комсомолка!

Добави коментар

Водещи новини