Стига вече лицемерен плач!

  • 14 май 2019 14:32

  • 10536
  • 0
Стига вече лицемерен плач!
© булфото/архив/

Напук на всякакви лицемерни бранители на произвола у нас, жителите на пловдивското село Болярино днес се обявиха в защита на кипърския бизнесмен, който вчера бе арестуван заради смъртта на един рецидивист – крадец от индобългарски произход. Вече така ще наричам циганите, които не се обиждат от това, за разлика от притворните им „защитници” от паразитиращи върху тях организации.

„Искаме кипърският бизнесмен да бъде освободен незабавно. Браво на човека. Много добре е направил.

Това заявиха пред камерата на Нова телевизия жители на село Болярино, които коментираха инцидента, при който кипърския бизнесмен Димитакис Пирилис прегази крадец в нивата си.

В Болярино не остана къща, която да не е окрадена. Писна ни. Искаме постоянно полицейско присъствие. Не спряха да ни ограбват, изнасилват. Човекът е много работлив. Изкарва си хляба честно, идва някой и го краде. В родината си той е бил полицай и в началото много се чудеше как може да има толкова много кражби тук. Настояваме незабавно да го освободят", призоваха жителите на село Болярино.

Упоритият отказ на всяка следваща власт през последните 30-тина години да реши проблема с безнаказаните обири по села и градове, води до подобни отчаяни действия и изявления на хората. Да уточня – на онези, които не крадат, не грабят, не изнасилват и живеят мирно и почтено без оглед на произход и процент меланин в кожата.

Поредната кървава драма, разиграла се в пловдивското село, стана в деня, в който течеше поредно заседание по един друг нашумял скандален случай неотдавна пак в града под тепетата. Преди година д-р Иван Димитров застреля Жоро Плъха при неизбежна отбрана, но го обвиниха, че е превишил пределите й. Това накара законотворците ни да запреднат ръкави върху прашасалият норматив.

Примерите за подобни трагедии като в Болярино са много, няма да ги припомням отново, защото целта ми не е да нагнетявам и без това съществуващото напрежение. Но не мисля и че трябва да спираме да коменитраме тези болезнени язви в обществото ни, докато не бъдат оздравени. Маргинализирането и криминализирането на групи от гетата е неоспорим факт, доказван от експерти и специалисти от 1989 година досега. Пак по техни изследвания около 70 на сто от обитателите на затворите у нас се самоопределят като роми.

Която и да е власт не бива да си затваря очите пред воплите на свои поданици, в случая хората от Болярино. Почтените са мнозинство, слава Богу засега и неговите интереси трябва да бъдат защитени – животът им, също. Всякакви други либерални дрънканици, са без особен смисъл.

Срамота е да мълчим или да отклоняваме поглед от безобразията, които вършат крадци и обирджии с нашите майки и бащи, баби и дядовци.

Не е случайна трагедията в Болярино – нарочно трима рецидивисти, съдени по няколко пъти за кражби, са отишли пак да грабят от чуждото. Не е случайно, че няма никакви ефективни национални стратегия, програма, подход за преодоляването на проблемите с живеещите в гетата. Каквото и да се казва днес, преди три десетилетия помнещите знаят, че предците на днешните крадци имаха работа, децата им ходеха на училище и не плячкосваха така.

 Стига вече с този лицемерен политически рев  и ялови обвинения в „расизъм”от страна на изживяващите се като „защитници на човешките права” при всяка подобна трагедия! Когато индобългарите в Белозем, откъдето е убитият крадец, крещят „Кръв за кръв” – какво е? Обратен расизъм ли?

В крайна сметка, не е ли въпрос на избор кого да защитиш – жертвата или тормозителя? Почтеният или паразита, прехранващ се с кражби на чуждото? Напук на всички тези лицемери аз избирам за застана на страната на жертвите – почтените хора най-вече по селата, но и в градовете, разбира се, които пропищяха от набезите на обирджии.

И няма кой да ги защити. Няма кой.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
10536 0

Водещи новини