С богата и разнообразна програма Русе ще отбележи своя празник

  • 05 май 2019 09:51

  • 1229
  • 0
С богата и разнообразна програма Русе ще отбележи своя празник
© Община Русе

С богата и разнообразна програма Русе ще отбележи своя празник - 6 май. Това съобщиха от общинската управа в града.

Началото ще бъде поставено тази вечер с концерт на Общинския духов оркестър, който ще се състои пред Доходното здание. Началото на програмата утре ще бъде поставено с празнична света литургия в храма "Св. Георги", която ще бъде отслужена от Русенския митрополит Наум и свещеници.

Концерт на децата на Русе ще се състои от 11,00 часа на централния площад в града. В него ще участват изпълнители и състави от Общинския детски център за култура и изкуство. По-късно през деня - на различни места в централната част на града, възпитаници на Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов" ще представят музикални стрийт етюди.

Церемонията по повод на Деня на храбростта и празник на Българската армия ще се състои по обяд пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война.

Програмата ще продължи вечерта пред Съдебната палата, където русенци и гостите на града ще могат да се включат във фолклорен флашмоб, организиран от фолклорен танцов театър "Найден Киров". В него ще участват още осем танцови състава, ще се извие и голямо хоро.

Празникът ще завърши с концерт-спектакъла "Children in time" - с участието на Русенска филхармония, Николо Коцев и група "Кикимора", и с пищна заря.

Филип Епитропов
1229 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини